Acasă Politic Eșecul coaliției, Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru Primăria Capitalei, PSD și PNL vor merge cu candidați separați la alegerile locale din București

Eșecul coaliției, Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru Primăria Capitalei, PSD și PNL vor merge cu candidați separați la alegerile locale din București

0
0
264

Eșecul coaliției, Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru Primăria București, PSD și PNL vor merge cu candidați separați la alegerile locale din București.

Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursa pentru Primăria București! PSD și PNL vor merge cu candidați separați la alegerile locale din București.

Coaliţia PSD-PNL a decis luni ca medicul Cătălin Cîrstoiu să nu mai rămână candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa.

Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. După ora 1:00, liderii Coaliției au decis să meargă la Primăria Capitalei cu candidaturi separate din partea fiecărui partid.

După o ședință maraton care a durat aproape 16 ore, încheiată puțin după ora 01, liderii celor două partide au decis retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursă și, mai mult decât atât, cele două partide vor avea candidați separați.

Din partea liberalilor va candida Sebastian Burduja, în timp ce social-democrații vor merge pe varianta Gabriela Firea.

De notat este faptul că cele două partide au făcut şi o înțelegere conform căreia cei doi candidați nu se vor ataca în timpul campaniei.

La primăriile de sector, coaliția va merge în continuare cu candidaturi comune, iar listele pentru consiliile județene rămân neschimbate.

Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide, au declarat, pentru AGERPRES, surse politice.

Candidații la Sectoare vor fi comuni și la fel listele pentru Consiliile Locale de sector vor fi comune.

1. Coaliția PSD PNL a decis sa meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. (Numele candidaților la primării și Listele cu consilierii locali propuși se pot depune la birourile electorale până în 29 Aprilie ora 24.00)

2. ⁠Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București.

3. ⁠Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov.

Decizia a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare începută luni, în jurul orei 10,00, care a durat mai bine de 13 ore şi care a avut ca temă o analiză privind continuarea susţinerii candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei.

Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

În cadrul reuniunii, lui Cîrstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, însă acesta a spus că decizia aparţine coaliţiei.

Potrivit surselor citate, în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare s-a stabilit că în campania electorală cei doi candidaţi – Gabriela Firea şi Sebastian Burduja – nu se vor ataca reciproc, ci vor avea o campanie constructivă, bazată pe soluţii pentru Bucureşti.

Totodată, liderii coaliţiei au decis că la sectoarele Capitalei candidaţii rămân comuni, la fel şi listele pentru consiliile locale.

Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru municipiile Bacău şi Braşov, au mai arătat sursele politice citate.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Mesajul meu e clar, am o meserie, sunt medic, am studenţi, nu fac din politică o carieră, nu este acesta ţelul meu. Vreau să ajut. Pentru mine nu era necesar să ajung primar general. Demersul meu este să fac ceva mai bine pentru noi toţi. Administraţia Bucureştiului poate fi făcută şi în alt fel. Am învăţat multe lucruri bune administrative pentru Capitală în această lună”, a arătat Cîrstoiu.

Întrebat dacă îşi retrage candidatura, el a replicat: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”. Întrebat, de asemenea, dacă s-ar retrage în condiţiile în care liderii coaliţiei i-ar cere acest lucru, Cîrstoiu a declarat: ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”.

Cîrstoiu face vineri o conferinţă de presă în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care era aşteptat şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală, în condiţiile în care luni ar urma să-şi înregistreze oficial candidatura.

”Am spus că eu vreau să fac administraţie publică mizând pe un sprijin politic serios şi stabil. Acest lucru nu îl asilimez unei administraţii politice. Nu am intrat în cursa aceasta că m-am trezit acum o lună că pot fi un bun primar al Capitalei. Am avut o propunere a liderilor Coaliţiei. De atunci şi până acum, mandatul meu oferit de coaliţie a fost şi este pe masa coaliţiei”, a afirmat el.

Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat dacă simte că este susţinut. ”Am simţit sprijinul lui Ciolacu şi Ciucă, dar recunosc am fost cam singur în precampania aceasta. Am întâlnit lideri de filiale care m-au înconjurat cu căldură. Cred că nu poate fi un demers pentru Primăria Capitalei fără sprijinul coaliţiei. Nu vreau să fac acest demers fără sprijinul coaliţiei”, a subliniat el.

Medicul a adăugat că el nu a avut experienţa unei comunicări politice. ”Încerc să lămurim împreună ce a apărut în spaţiul public. Până acum o săptămână eram respectat, am devenit omul negru, nu cred că e corect faţă de mine. Am învăţat multe lucruri legate de oameni şi de comunicare în această perioadă”, a afirmat Cîrstoiu.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce REPER nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare, rămas fărâ ciolan, progresistul Cioloş, îşi anunţă ieşirea din politica ”de partid”

Facebook 263 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce REPER nu a atins pragul el…