Acasă Politic Florin Cîțu și Ludovic Orban se vor bate în toamnă pentru șefia PNL

Florin Cîțu și Ludovic Orban se vor bate în toamnă pentru șefia PNL

0
242

Premierul Florin Cîţu şi-a anunţat, duminică dimineaţă, candidatura la şefia Partidului Naţional Liberal: ”Partidul are nevoie de un suflu nou”. Ludovic Orban contraatacă.

Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Cu mai mulți lideri PNL alături de el, printre care Rareș Bogdan, Emil Boc, Raluca Turcan, Lucian Bode, Nicolae Ciucă și Alina Gorghiu, Cîțu l-a umilit, în discurs, pe Ludovic Orban, anunţând deja că va câştiga.

Într-o declarație făcută înainte de începerea Consiliului Național al PNL, Cîțu a anunțat că a luat decizia de a candida la șefia partidului. Astfel, premierul Florin Cîțu îl va contracandida pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președintele Camerei Deputaților.

Întrebat dacă a vorbit cu Ludovic Orban după ce a luat decizia de a intra în cursa pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, premierul Florin Cîțu a declarat că ‘am avut o discuție înainte de decizie cu domnul Ludovic Orban’.

O să fie o competiție în PNL din care partidul o să iasă mai puternic la final.”, a adăugat Cîțu.

Premierul a subliniat apoi că i-a spus lui Ludovic Orban că va câștiga.

Cîțu îl ia în echipa lui pe Orban, dacă acesta din urmă pierde. ‘Competiția abia începe, dar sigur domnul Ludovic Orban are o experiență importantă în PNL, ca politician, premier și o experiență pe care o putem folosi în continuare pentru Partidul Național Liberal.’, a răspuns Cîțu la întrebare ‘Dacă va pierde Orban, îl veți lua în echipa dumneavoastră?’.

Premierul Florin Cîțu: Vă spun direct de ce vreau să candidez. ”Fac acest anunț important pentru partid, România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine. În octombrie 2016 am hotârât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL”, a declarat Florin Cîțu.

Vă spun direct de ce vreau să candidez”, a precizat Cîțu, înainte de a spune că PNL are nevoie de un suflu nou.

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte azi, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Biroul Executiv al PNL a decis, la începutul acestei săptămâni, declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie”, a anunţat în urmă cu câteva zile preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Ce spunea Orban despre ‘posibila candidatură’ a lui Cîțu…Ieri, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a făcut o scurtă declarație despre ‘posibila candidatură’ a premierului Florin Cîțu.

Florin Cîțu este premierul susținut de PNL. Suntem o echipă, este adevărat că există această variantă, posibilitate ca domnul Cîțu să-și depună candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Asta este decizia dânsului, eu nu-mi permit să comentez.

Mi-am anunțat candidatura și îmi fac campanie pozitivă, convingându-i pe colegii mei de partid că am o viziune și un proiect foarte serios atât pentru PNL, cât și pentru România. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca, peste tot unde avem competiție, candidații să facă o companie pozitivă, bazată pe proiecte, obiective, și mai puțin bazată pe atacuri”, spunea Ludovic Orban, sâmbătă, 29 mai.

Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după ce Florin Cîțu a făcut anunțul, înconjurat de mai mulți lideri PNL, că va candida la șefia partidului. ”Un cadru onest, al unei competiții de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Este normal să spună că va câștiga. Și eu candidez pentru a câștiga șefia PNL. Faptul că există o competiție între noi doi, nu va afecta activitatea PNL. Echipa mea este PNL, a fost, este și va fi”.

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat, duminică, la Consiliul Național al partidului că între el și premierul Florin Cîțu va exista un ”gentlemen’s agreement” în timpul campaniei pentru președinția PNL.

Orban și-a început discursul de la Consiliul Național al PNL spunând că duminică dimineață, premierul României, care reprezintă PNL, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

Orban, despre duelul cu Cîțu: ”Nu ne vom ataca”. ”Dați-mi voie să salut acest anunț care dă drumul la o competiție în PNL care sunt convins că va face bine PNL.

Va fi o competiție de viziuni, proiecte, obiective, care să le arate românilor că PNL este singurul partid care are capacitatea de a asigura o bună guvernare și saltul în dezvoltare de care are nevoie România. Salut, Florin, intrarea în cursă!”, a spus Orban.

El a precizat că a avut o discuție cu Cîțu și nu se vor ataca în campanie.

Am avut o discuție cu domnul premier Florin Cîțu și, în mod evident, va exista între noi un gentlemen’s agreement, pe care sper să îl respecte toți membrii PNL și care să ducă la o competiție onestă, fair play, o competiție pozitivă, care să arate bogăția de resurse umane a PNL și mai ales capacitatea PNL de a genera oferte de guvernare care sunt la nivelul așteptării românilor”, a mai spus Orban.

Schimbări în PNL: Stolojan, șeful Comisiei de organizare a alegerilor. Președintele PNL a menționat că se va schimba componența Comisiei de organizare a alegerilor din PNL, pentru că la momentul în care s-a votat componența, în Biroul Executiv nu se cunoștea intrarea în cursă a lui Florin Cîțu.

Comisia de organizare a Congresului trebuie să fie imparțială și astfel ea va fi condusă de Theodor Stolojan, care este neutru, și va avea câte patru membri din partea fiecărui candidat.

Cât privește lupta pentru șefia PNL, Ludovic Orban, a declarat, după anunțul lui Florin Cîțu privind candidatura la șefia PNL, că echipa sa este Partidul Național Liberal.

Din punctul meu de vedere, echipa mea este Partidul Național Liberal”, a spus Orban, după ce premierul a anunțat că va fi contracandidatul său la alegerile PNL.

Orban: Echipa mea este Partidul Național Liberal. Întrebat dacă va rămâne președinte al Camerei Deputaților în situția în care va pierde alegerile din partid, Orban a spus că acest lucru îl vor stabili cei care vor avea drept de reprezentare în organismele statutare din partid.

Sunt prevederi statutare care se aplică și care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susținerea reprezentanților PNL în funcții publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toți aceia care vor fi aleși în funcții care le dau drept de reprezentare în organismele statutare.

Avem în față o competiție frumoasă, avem în față o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele, proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”, a replicat Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu a venit înconjurat de mai mulți lideri din partid pentru a face anunțul privind candidatura la șefia PNL, iar președintele în funcție, Ludovic Orban, a venit singur la Consiliul Național al PNL și a spus că din punctul său de vedere, echipa sa este partidul.

Florin Cîțu candidează la alegerile interne din Partidul Național Liberal, pentru funcția de președinte. Contracandidat îi este președintele în funcție, Ludovic Orban, care este și președinte al Camerei Deputaților.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului neomarxist liberal Cîţu

Partidul Social Democrat, a depus miercuri, moțiunea de cenzură împotriva guvernului nomar…