Acasă Politic ”Generozitate” la ședința condusă de Monica Anisie, 3 minute pentru 44 de amendamente

”Generozitate” la ședința condusă de Monica Anisie, 3 minute pentru 44 de amendamente

1
549

A fost scandal la comisiile reunite de Educație, Tineret și sport. Monica Anisie și Natalia Intotero s-au certat cine să conducă ședința în care se dă aviz pentru bugetele ministerelor de resort.

Secretarul de ședință: Din cate am fost informat nu exista acord între cei doi președinți. Așadar, propun supunerea la vot a președintelui de ședință. Nu avem altă variantă, votul comisiei comune e suveran câtă vreme nu avem altceva.

Natalia Intotero: Ultima ședință comună a fost când a fost învestit Guvernul României. La vremea respectivă, doamna Anisie a condus lucrările. În momentul de față ar fi rândul Camerei Deputaților. Dacă dumneavoastră vreți să inventați altceva, să vă judece poporul, dar nu mi se pare drept.

Monica Anisie: Senatul e camera decizională pentru educație. Acesta este argumentul forte.

Natalia Intotero: Dumneavoastră veniți cu un argument care e în afara regulamentului celor două Camere. Dacă vreți să conduceți dictatorial, este problema dumneavoastră, eu nu voi participa la un vot care nu este stipulat în acest regulament.

Violeta Alexandru: Care e dictatura? Dictatura votului? La ce vă referiți? Este decizia noastră, a tuturor.

Învățământul românesc a pierdut, joi, la masa la care membrii comisiilor de specialitate din Parlament ar fi trebuit să dezbată amendamentele depuse la Legea bugetului de stat. Situația este relatată de un deputat din opoziție participant la ședință.

Cele 44 de amendamente propuse de grupul social-democrat, dar și cele 7 amendamente ale grupului AUR, prin care s-a solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Educației, au fost respinse în bloc de către parlamentarii coaliției de guvernare, care au majoritate în comisii„, semnalează deputatul PSD Natalia Intotero.

Aceasta acuză că, sub conducerea fostului ministru liberal al educației, Monica Anisie, regulamentul parlamentar nu a fost respectat, nu s-a alocat timp pentru dezbaterea amendamentelor iar reprezentanților elevilor și părinților nu li s-a permis să ia cuvântul.

„Din păcate, nu am ajuns la un acord cu doamna senator Monica Anisie, președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat.”

Deputat PSD: Ni s-au alocat 3 minute pentru susținerea a 44 de amendamente. Nu am fost lăsați să susținem amendamentele PSD într-o manieră corespunzătoare, întrucât președintele de ședință, doamna senator Anisie, ne-a acordat doar trei minute pentru toate cele 44 de amendamente depuse.

Pe repede înainte, stimați liberali, nu se poate guverna responsabil, în interesul românilor.

Majoritatea PNL/USR-PLUS/UDMR a decis ca amendamentele să fie respinse printr-un singur vot, în bloc. A fost respins inclusiv amendamentul prin care am solicitat finanțare pentru achiziția microbuzelor școlare pentru unităție de învățământ din zonele rurale.

Deputat PSD: Elevii și părinții nu au avut voie să vorbească la ședința condusă de Anisie. Ce să înțelegem? Că guvernul de coaliție nu își dorește ca elevii să ajungă în siguranță la cursuri?”, punctează Natalia Intotero.

Aceasta mai relatează și tratamentul umilitor la care au fost supuși reprezentanții Consiliului Elevilor din România, cei ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți și sindicatele cadrelor didactice.

Acestora nu li s-a permis să își susțină argumentele, deși au fost invitați tocmai pentru acest lucru.

Președintele de ședință, senatorul Monica Anisie, a considerat că aceștia nu merită să ia cuvântul, tocmai pentru că singurul interes al PNL și al aliaților săi a fost să nu crească, sub nicio formă, bugetul educației„, concluzionează deputatul PSD.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Raluca Turcan a postat un mesaj pe facebook, în care cere să fie amendată

După sfidarea măsurilor impuse de propriul guvern și după dezmățul câmpenesc, Raluca Turca…