Acasă Politic George Simion, revoltat, după ce Klaus Iohannis, a sărit în apărarea Guvernului Ciucă: ”Vor arunca România în aer”

George Simion, revoltat, după ce Klaus Iohannis, a sărit în apărarea Guvernului Ciucă: ”Vor arunca România în aer”

0
889

Auritul George Simion, l-a penalizat încă o dată pe Klaus Iohannis, după ce oficialul de la Cotroceni a declarat, că nu guvernul Nicolae Ciucă, Administrația Prezidenațială și parlamentarii sunt de vină pentru situația economică dezastruoasă a României.

În opinia președintelui AUR, politicienii se folosesc de războiul din Ucraina pentru a ascunde problemele reale din societate. George Simion susține că actuala coaliție de guvernare, formată din partidele sistemului sunt de vină pentru criză, prin liberalizarea pieței de energie și refuzul de a reveni la piața reglementată.

În plus, oficialul AUR susține, că Guvernul Nicolae Ciucă, girat de către Iohannis, își bate joc de bugetul public.

”Băsescu a tăiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat preţurile în ultimii 3 ani. Ambele reflectă acelaşi dezechilibru: impactul factorului politic care căpuşează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă şi a celor plecaţi, precum şi munca firmelor din România.

Dacă nu se adoptă măsuri urgente ca să se oprească risipa banului public, va fi prea târziu. Liberalizarea pieţei de energie şi bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer”, a subliniat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

În urma reacției lui Klaus Iohannis a reacționat și vicepreședintele Claudiu Târziu.

”Noi am atras atenţia în nenumărate rânduri că aici se va ajunge, însă ni s-a râs în nas. Românii trebuie să ştie că sărăcia şi foametea care se instalează treptat în ţară sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD şi UDMR”, a completat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

În ultimele săptămâni, din Parlament au venit critici la adresa lui Iohannis și din partea USR, a Dianei Șoșoacă și a mai multor parlamentari independenți, respectiv din partea grupului „Ludovic Orban”, care-l numește pe fostul primar din Sibiu „Chiriașul de la Cotroceni”.

Și Dan Negru a luat atitudine în contextul crizei economice. Prezentatorul TV a reacționat acid în urma declarației lui Klaus Iohannis, considerată sfidătoare la adresa românilor.

”Elicopterele au adus inflația, nu tancurile. ‘Helicopter Money’, adică tipărirea banilor fără nicio limită in perioda crizei sanitare când toți am stat acasă si statul tipărea bani, plătindu-ne!
De aici vine inflația! (…)”, a notat Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Partidul AUR merge înainte cu procedura de demitere a lui Iohannis. Până acum s-au strâns peste 1,2 milioane de semnături pentru inițierea referendumului de demitere a oficialului de la Palatul Cotroceni, se arată pe platforma JosIohannis.ro.

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face prin bifarea următorilor pași:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi inițiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Comisia Europeană mestecă vorbe: ”România este pregătită să adere la Schengen, procedurile încep imediat, dar decizia este la Consiliul UE”

Comisia Europeană: ”România este pregătită să adere la Schengen. Procedurile încep imediat…