Acasă Politic Guvernul Ciucă, a stabilit modificările la Codul Fiscal, impozit 40% la jocuri de noroc, impozite crescute pentru dividende, taxe mai mari pentru tutun și alcool

Guvernul Ciucă, a stabilit modificările la Codul Fiscal, impozit 40% la jocuri de noroc, impozite crescute pentru dividende, taxe mai mari pentru tutun și alcool

0
220

Guvernul Ciucă a stabilit în ședința PNL,modificările la Codul Fiscal. Executivul va colecta și mai multe taxe și impozite de la persoanele fizice și juridice.

Principalele modificări vizează jocurile de noroc, impozitarea de la 1%, la 40%. De asemenea, PNL și PSD vor să mărească accizele la alcool și tutun, să aplice TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr.

Impozitarea dividendelor va fi de 8%, de la 5%, inclusiv pentru companiile de stat.

Superbogații României nu vor plăti taxe și impozite mai mari la stat, a transmis Nicoale Ciucă. Cei care vor plăti mai mult la stat vor fi companiile, respectiv clienții din zona industriei jocurilor de noroc, a băuturilor alcoolice și a tutunului, a băuturilor cu zahăr.

Superbogații României nu vor fi taxați suplimentar

Totodată, premierul a vorbit despre „atragerea de investitori străini”, însă care în prezent nu plătesc mari contribuții la statul român, spre deosebire de antreprenorii români, aspru loviți de noul context inflaționist.

Nu susținem și nu avem taxare suplimentară indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută, am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor.

Am aprobat eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală”, a declarat Nicolae Ciucă.

Scutiți de plata impozitelor vor fi angajații din agricultură și construcții, de până la 10.000 de lei. În prezent, planul de scutire este de 30.000 de lei.

De asemenea, ministrul de Finanțe, Adrian Cîciu, a anunțat creșterea TVA-ului pentru sectorul HORECA, de la 5%, la 9%.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, inițiativa PSD a picat. Marcel Ciolacu a anunțat în primăvară că a cerut în coaliție introducerea unei taxe cuprinse între 0,5 și 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu venituri anuale mai mari de 100 de milioane de euro, bani care să fie direcționați către educație și sănătate.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

O altă ședinţă cu năbădăi, în coaliție s-a discutat problema preţului la energie, rectificarea bugetară şi discursul rasist al lui Viktor Orban la Tuşnad

Şedinţă de coaliţie cu scântei. PNL, PSD şi UDMR au discutat problema preţului la energie,…