Acasă Declarații Ipocriții de la USR, se revoltă, sloganul ”DNA să vină să vă ia”, nu li se aplică și lor, Drulă, indignat: ”Este mai rău ca pe vremea lui Adrian Năstase”

Ipocriții de la USR, se revoltă, sloganul ”DNA să vină să vă ia”, nu li se aplică și lor, Drulă, indignat: ”Este mai rău ca pe vremea lui Adrian Năstase”

0
0
312

Ipocriții de la USR, se revoltă, sloganul ”DNA să vină să vă ia”, nu li se aplică și lor, Drulău, indignat: ”Este mai rău ca pe vremea lui Adrian Năstase”.

Liderul USR, Cătălin Drulă declară că democraţia în România este în pericol, iar acum ”este chiar mai rău ca pe vremea lui Adrian Năstase”. Supărarea neomarxistului, vine din faptul că useriștii Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, sunt cercetați în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID.

Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acționează subtil și pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR a subliniat că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituțiilor statului împotriva opoziției politice: „De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziția? Vlad Voiculescu este pe lista USR pentru europarlamentare, i se deschide un dosar. De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziții care a fost aplicat în toate țările din Europa? Vedem un sistem militarizat, care nu crede în guvernarea civilă”.

Sunt hărțuiți colegii mei, primarii USR sunt amenințați și șantajați. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i amenințe?”, a adăugat președintele USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a mai acuzat că finanțarea PMP a fost tăiată pentru a preveni o alianță cu USR și a ridicat întrebări privind actualele acuzații aduse de ANI lui Nicușor Dan.

În încheiere, Cătălin Drulă a făcut un apel pentru anul viitor: ”2024 este șansa pe care, dacă o ratăm, o pierde o generație. Este șansa să îi oprim. România își va pierde calea democratică și europeană dacă lor le iese planul pentru anul viitor. Și atacul pe care l-au declanșat împotriva opoziției democratice din România nu este întâmplător. Avem sondaje de opinie recente care arată că ne luptăm pentru câștigarea alegerilor europarlamentare și este panică”.

Nu renunțăm, nu cedăm. Sistemul vostru va cădea”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut, vineri, ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL) și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (USR) în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID.

Dacă până acum, in opinia USR, democrația duduia în România și s-au lansat pe valul ”fără corupți în funcțiile publice”, cântând voioși la adresa adversarilor politici – ”DNA, să vină să vă ia”, iată că lucrurile s-au schimbat.

Acum, USR face scut în jurul fostilor miniștri ai Sănătății, Voiculescu și Mihăilă, cei care au achiziționat, în mandatele lor, fără discernământ, vaccinuri anti-COVID.

Democraţia în România este în pericol. Statul de drept este călcat în picioare. Şi trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Da, e mai rău ca pe vremea lui Năstase. De ce? Pentru că avem un război lângă noi şi sub acoperirea acestui război care ţine atenţia continentului fac ce vor aici, în România, şi o fac mult mai subtil, pervers şi mută SRI în ministerele României.

Ce caută un colonel SRI să se ocupe de fondurile europene? Este o spirală a tăcerii în România. Un climat al fricii. Mergeţi într-o şedinţă de partid la PNL şi o să vedeţi ce se şuşoteşte. Poate suntem supăraţi pe Iohannis, dar ne este frică de dosare”, a afirmat, vineri, Cătălin Drulă, la dezbaterea „Starea democraţiei în România: o viitoare problemă pe agenda UE?”, organizată de Grupul Renew Europe şi USR.

El nu face însă referire și la colega de partid, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, urmărită penal dar ținută în brațe de USR. ca și judecătorul ”de poveste”, Vasilică Dănileț.

Mai mult, Drulă a ajuns la concluzia că ”există un climat al fricii în România”.

Cum se poate exprima democraţia, cum se poate trăi liber, când instituţiile sunt capturate? Da, asta este, un climat al fricii în România. Dacă vorbim de piaţa de capital, dacă vorbim de pensiile private, iar se şuşoteşte.” a mai spus ipocritul Drulău.

Am vrea să spunem ceva, dar nu vrem să ni se termine cariera de la ASF. Dacă lucrezi în banking, nu vrei să superi pe cei care conduc Banca Naţională, că nu vei mai lucra. Dacă eşti judecător, nu trebuie să-i superi pe doamna Savonea şi pe cei de la SRI care controlează reţeaua din justiţie. Că ţi se termina cariera, cum a păţit judecătorul Danileţ”, a spus Drulă.

El denunță a așa-zisă hărţuire a colegilor din USR, afirmând că fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, aflat pe lista partidului pentru europarlamentare, ”i se deschide un dosar penal”.

De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziţii care a fost aplicat în toate ţările din Europa? Poate are ambiţii domnul Voineag şi vrea să ancheteze toată Uniunea Europeană. Poate vrea să guverneze, să decidă câte vaccinuri sunt, să facă autostrăzi. Şi de fapt asta este ambiţia lor. Pentru că un sistem de putere ocult, militarizat, nu crede în guvernarea civilă.

Se duce, din nou, acea luptă când Năstase era aproape să pună definitiv bocancul pe gâtul României. (…) Guvernul României, prin ceea ce face în acest sfârşit de an, blocând plăţile, produce o pagubă de zeci de miliarde de euro, cu încălcarea cadrului legislativ existent. Ce democraţie este aceea în care o putere executivă limitat delegată poate să ia o decizie să nu i se mai aplice Codul Fiscal, să nu i se mai aplice Constituţia? Şi toţi tac. Emil Boc era premier când s-a dat legea responsabilităţii fiscalităţii. Emil Boc tace acum. Asta este spirala tăcerii care s-a aşternut peste ţară”, a transmis liderul USR.

Și cum roata se învârte, în timpul în care Drula clama lipsa democrației, la sediul central al USR se desfășura un protest an cetățenilor, sătui de ipocrizia și minciunile ”salvatorilor României”. Cu cătușe și pancarte, acești scandau – ”DNA să vină să vă ia!” și ”Fără penali în funcții publice”.

Și ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a reacționat, vineri, la declarațiile belicoase ale lui Drulă. Ea a afirmat că acestea sunt ”nocive pentru statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească”.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

USL 2.0, Ciolacu şi Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

USL 2.0, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este …