Acasă Politic Klaus Iohannis, cu același rânjet de drujbă, a primit-o pe Roberta Metsola la Cotroceni, cei doi au discutat despre alegerile europarlamentare

Klaus Iohannis, cu același rânjet de drujbă, a primit-o pe Roberta Metsola la Cotroceni, cei doi au discutat despre alegerile europarlamentare

0
0
366

Klaus Iohannis, cu același rânjet de drujbă, a primit-o pe Roberta Metsola la Palatul Cotroceni, cei doi au discutat despre alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a primit-o, miercuri la Palatul Cotroceni, pe preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola. ”Am subliniat importanţa păstrării unei voci puternice pro-europene a României în Parlamentul European, în special pentru că urmează nişte alegeri cruciale”, a precizat Preşedintele României.

Alegerile europarlamentare din acest an, respectiv importanţa păstrării vocii pro-europene a României la Bruxelles, au reprezentat tema discuţiilor avute miercuri, la Palatul Cotroceni, de şeful statului Klaus Iohannis cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

”Am avut o întâlnire de substanţă, astăzi, cu preşedintele PE, Roberta Metsola, în marja Congresului PPE de la Bucureşti. Am subliniat importanţa păstrării vocii pro-europene puternice a României în Parlamentul European, mai ales că urmează alegerile cruciale europene”, a transmis președintele Klaus Iohannis miercuri, într-o postare pe platforma X.

Roberta Metsola se află la Bucureşti pentru a participa la Congresul PPE.

Miercuri şi joi, peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, se reunesc în congres la Bucureşti.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene. În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie.

În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja, în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene.

”O întâlnire substanţială astăzi cu buna noastră prietenă, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, în marja Congresului Partidului Popular European de la Bucureşti. Am subliniat importanţa păstrării unei voci puternice pro-europene a României în Parlamentul European, în special pentru că urmează nişte alegeri cruciale”, a scris Klaus Iohannis, miercuri pe reţeaua X, fostă Twitter.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce REPER nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare, rămas fărâ ciolan, progresistul Cioloş, îşi anunţă ieşirea din politica ”de partid”

Facebook 263 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce REPER nu a atins pragul el…