Acasă Justiție ”Liberalul penal și corupt” Iulian Dumitrescu, cercetat pentru corupţie, este susţinut de PNL Prahova pentru preşedinţia Consiliului Judeţean

”Liberalul penal și corupt” Iulian Dumitrescu, cercetat pentru corupţie, este susţinut de PNL Prahova pentru preşedinţia Consiliului Judeţean

0
0
419

Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA sub control judiciar după ce ar fi primit mită 16 milioane de lei, este candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, a anunțat filiala prahoveană. Candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti este medicul Bogdan Nica, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

PNL Prahova anunţă, miercuri seară, că filiala judeţeană a decis să îl susţină pe Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. Dumitrescu este cercetat pentru corupţie într-un dosar în care şi sora sa şi soţul acesteia sunt puşi sub acuzare. Candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti este medicul Bogdan Nica, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

”Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova. În acelaşi for, Bogdan Nica, directorul Spitalului Judeţean De Urgenţă Constantin Andreoiu Ploieşti, a fost votat drept candidatul PNL la Primăria Municipiului Ploieşti”, anunţă PNL Prahova într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară.

În documentul citat se arată că ”printre argumentele aleşilor locali de susţinere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu se numără performanţa fără precedent a acestuia în atragerea de fonduri europene”, dar şi faptul că sub conducerea acestuia ”au fost demarate lucrările la centurile ocolitoare de la Comarnic, Azuga-Buşteni, Păuleşti, Mizil şi Câmpina” şi s-au făcut investiţii în zeci de localităţi din judeţ, dar şi în Spitalul Judeţean Ploieşti.

”Sunt proiecte importante şi mari aşa cum nu au existat nicicând după Revoluţie. Pentru toate, am muncit mult şi greu, împreună, în echipă. Ele au fost posibile datorită unei colaborări bune şi eficiente între unităţile administrativ teritoriale şi Consiliul Judeţean condus de Iulian Dumitrescu. În acest moment, Prahova nu îşi permite experimente administrative şi costurile unor blocaje sunt absolut uriaşe. Judeţul nostru are nevoie de continuitate”, se arată în scrisoarea deschisă a primarilor PNL din Prahova.

În opinia semnatarilor scrisorii, Iulian Dumitrescu este ”garanţia că proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit şi că localităţile Prahovei vor continua să se dezvolte şi să prospere”, se mai arată în comunicatul PNL Prahova.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Cercetat de DNA pentru luare de mită și aflat sub control judiciar, Iulian Dumitrescu este desemnat de PNL Prahova candidat la preşedinţia Consiliului Județean. Bolizi de lux și vacanțe de milioane care nu pot fi susținute din veniturile declarate, puse sub semnul întrebării de procurori.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, va candida pentru un nou mandat la şefia CJ, anunţă, miercuri seară, PNL Prahova.

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii şi are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova.

După ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, şi anume, de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

”Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a scris atunci pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Tot sub control judiciar sunt cercetate în acest dosar alte două persoane, sora lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi cumnatul acestuia, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a cheltuit într-un an și jumătate 3 milioane de lei în magazine și destinații de lux precum Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Insula Capri, Mykonos, Courchevel, Nisa, susțin procurorii DNA, potrivit surselor G4Media.ro. Dumitrescu ar fi cheltuit zeci de mii de lei în magazine precum Level Shoes Dubai, Chanel Dubai, Van Cleef Monaco sau în locații exotice gen One & Only Resorts Reethi Rah Maldive și Joali Maldives.

Această sumă de 3 milioane de lei ar reprezenta, potrivit anchetatorilor, mai mult dublul sumelor de 1.078.507 lei și 57.000 de euro, care reprezintă totalitatea veniturilor declarate de Iulian Dumitrescu împreună cu familia sa (soție + copii aflați în întreținere) în cele două declarații de avere din anul 2022 și 2023.

Banii erau tansferați în conturile lui Iulian Dumitrescu de sora acestuia, Angelica Marilena Lambrea și nu figurează în declarația de avere a președintelui CJ Prahova, mai susțin procurorii. Potrivit acestora, nici sora lui Iulian nu poate justifica de ce conturile sale au fost alimentate cu sute de mii de lei prin depuneri cash sau prin transfer de la diferite firme.

”Începând cu anul 2023 sumele de bani recepționate de Iulian Dumitrescu de la sora sa, Lambrea Angelica Marilena fac obiectul infracțiunii de luare de mită” susțin procurorii.

Anchetatorii DNA suspectează că banii virați în conturile lui Iulian Dumitrescu de sora acestuia proveneau în realitate de la companii care au fost sprijinite să câștige obiectivul „Varianta ocolitoare Mizil” și Lucrări de reparații generale în judetul Prahova. Pentru a le facilita câștigarea contractelor, oamenilor de afaceri li s-ar fi propus de către Iulian Dumitrescu să cumpere firma BERTONI CONSTRUCT SRL de la proprietarul de drept Daniel Lambrea, cumnatul lui, la un preț supraevaluat: 9 milioane de euro.

Dosarul lui Iulian Dumitrescu a fost deschis în urma denuțului formulat în octombrie 2023 de către Ionel Pirpiliu, care controlează compania de construcții Delta ACM și Bertoni SRL, firmă la care avea să devină asociat unic în 2022 cumnatul lui Iulian Dumitrescu, cumpărând acțiunile la preț considerat subevaluat.

Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean Prahova, și soția sa conduc în mod curent doi bolizi de lux a căror valoare cumulată este de peste 500.000 de euro, au declarat pentru G4Media surse politice. E vorba despre un Lamborghini Urus și un Bentley, conform imaginilor G4Media.

Cele două autoturisme nu figurează în declarația de avere a politicianului liberal aflat în centrul unui dosar în care procurorii DNA au făcut joi percheziții. El a trecut în declarația de avere un autoturism Land Rover. Percheziția a vizat și reședința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, în care Dumitrescu locuiește într-un apartament de 800 de mp, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro.

Ciucă, întrebat dacă PNL îl va susţine pe Iulian Dumitrescu pentru CJ Prahova: Propunerea trebuie să vină de la filială. La nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză pe care le vom avea în vedere când vom lua decizia.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, în legătură cu susţinerea lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, că propunerea trebuie să vină de la filială şi a precizat că la “nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză” care vor fi luate în calcul.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, că despre faptul 60 de primari îl susţin pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Prahova.

“Noi astăzi nu am validat candidaţii la filiala Prahova, ca atare, aşa cum am făcut pentru cele 21 de filiale şi cele două sectoare din Bucureşti, vom proceda la o analiză pe fiecare filială şi fiecare candidat în parte, a afirmat preşedintele PNL.

El a mai fost întrebat dacă conducerea centrală a PNL îl susţine pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean Prahova.

“În primul rând, ştiţi foarte bine că propunerea trebuie să vină de la filială. Iar la nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză pe care le vom avea în vedere şi de care vom ţine cont atunci când vom lua decizia”, a mai declarat Ciucă.

PNL Prahova anunţase, miercuri seară, că filiala judeţeană a decis să îl susţină pe Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. Dumitrescu este cercetat pentru corupţie într-un dosar în care şi sora sa şi soţul acesteia sunt puşi sub acuzare.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Extrădătoarea ministresă Gorghiu, referitor la Prinţul Paul: ”Instanţa se va pronunţa dacă îl predau, aşa cum a spus instanţa de fond din Malta, şi în ce condiţii”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Extrădătoarea ministresă Gorghiu, refe…