Acasă Politic Ludovic Orban, Nicușor Dan și Traian Berbeceanu ”pelerinaje” pe la moaștele spitalelor din București

Ludovic Orban, Nicușor Dan și Traian Berbeceanu ”pelerinaje” pe la moaștele spitalelor din București

0
0
584

A fost nevoie să moară oameni ca ”autoritățile” să se pună anapoda în mișcare, căci despre asumare și demisii nici nu poate să fie vorba, pentru că după cum ne ceartă ministrul nesănătății Nelu Tătaru, ”toți suntem vinovați”.

Premierul Ludovic Orban va avea, luni, la ora 16,00, o vizită de lucru, împreună cu primarul general, Nicuşor Dan, şi cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti, anunţă Guvernul.

Nouă spitale din subordinea Primăria Municipiului București au avizat proiectul de intervenție pentru autorizația de securitate la incendiu, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții, a arătat primarul general Nicușor Dan.

Doar 8 din cele 19 spitale din subordinea municipalității au primit autorizația de securitate la incendiu, în timp ce alte două sunt sub supravegherea ISU și vor fi mutate.

Am cerut de urgență și am primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. În rezumat, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu)!”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

El adaugă că vor fi alocați bani pentru a reglementa situația.

Premierul Ludovic Orban are programată luni o vizită de lucru, împreună cu primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, și cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea spitalelor din București.

La final, vor fi făcute declarații la Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Ștefan” care va deveni spital suport-Covid, alături de Spitalul Cantacuzino, pe fondul creșterii numărului de cazuri din București.

Verificările la spitalele din toată țara au început după ce zece persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și alte șapte au fost rănite, printre care mai mulți medici, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Kelemen Hunor îi răspunde lui Rareș Bogdan: ”Nu îmi pun mari speranțe în candidatura lui Iohannis la NATO, de la ambiție personală și până la funcție e cale lungă”

Facebook 15 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Kelemen Hunor îi răspunde lui Rareș…