Acasă Politic Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL și a făcut acuzații de la ”perdeluță”: „Iohannis a dus partidul în fundătură, pentru mine, PNL a murit azi”

Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL și a făcut acuzații de la ”perdeluță”: „Iohannis a dus partidul în fundătură, pentru mine, PNL a murit azi”

0
441

Fostul preşedinte liberal, Ludovic Orban, a anunțat luni că va demisiona din PNL și va intra în opoziție, chiar în timp ce la Cotroceni au loc consultările cu Klaus Iohannis pentru formarea viitorului Guvern.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional în care se discută rezultatul negocierilor cu PSD şi UDMR pentru guvernare, că ”aproape sigur” va începe un proiect nou dacă se decide oficial guvernarea liberalilor cu social-democraţii.

Dacă se decide oficial guvernarea cu PSD aproape sigur voi începe un nou proiect, construcţia unei noi structuri pentru că la ora actuală toţi cetăţenii români care au votat PNL sau au simpatizat, chiar dacă nu au votat pe 6 decembrie în condiţii pandemice din vremea aceea, toţi cetăţenii care au o orientare de dreapta, de centru-dreapta, conservatoare, liberală, creştin-democrată, la ora actuală nu mai au reprezentare politică. Conducerea PNL a dus practic PNL în poziţie de copie nereuşită a PSD. Practic, l-a readus la putere după ce eu m-am luptat, cu colegii de bună credinţă, să scoatem PSD de la butoane, de la putere, practic ei au realizat contraperformanţa de a readuce PSD la putere pentru o lungă perioadă de timp”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă vor fi şi alţi parlamentari ai PNL care i se vor alătura, Orban a spus că aceasta este o decizie individuală şi singura armă pe care o are pentru a-i convinge sunt argumentele.

Dacă vor fi parlamentari, veţi şti. Este o decizie individuală. Eu nu am altă armă la dispoziţie, decât argumentele pe care pot să le dau pentru fiecare parlamentar pentru a alege să fie corecţi şi cinstiţi faţă de oamenii care i-au votat şi să păstreze linia politică pentru care au fost votaţi, o linie politică clară de dezvoltare, de modernizare, de reforme, de asigurare cu adevărat a unei creşteri a calităţii vieţii în România”, a adăugat Ludovic Orban.

După ce Biroul Politic Naţional al PNL a validat alianţa cu PSD şi s-a pornit spre consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a anunţat în direct că îşi va da demisia din partid, imediat ce se va consulta cu colegii care îl susţin.

Mă voi consulta cu toti colegii cu care am tinut legatura in acest interval si impreuna vom lua decizia cu privire la pasii urmatori, dar incepand de azi, va spun clar, PNL a murit pentru mine, in pat cu PSD. Baza partidului a fost in proportie covarsitoare impotriva acestei aliante contra naturii cu PSD. Daca azi toti cei 17 presedinti de filiale, care nu ar fi votat acest ghiveci politic nu ar fi absentat, poate am fi reusit sa oprim aceasta drama, incalcarea severa a increderii votantilor in PNL aratata la alegeri.”, a spus Ludovic Orban, chiar în timpul consultărilor de la Cotroceni.

Discursul lui Ludovic Orban aduce aminte de Traian Băsescu în 2013. Atunci PDL, azi PNL

Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum, definitiv şi pentru totdeauna, adio Partid Democrat! Astăzi ne-am despărţit, ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL a demonstrat că a putut fi ţinut pe o direcţie democratică atât timp cât a ştiut de un lider autoritar. Imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în naravurile FSN-ului„, spunea atunci Traian Băsescu.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

AUR, îl cheamă pe Iohannis în stradă la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naţionale, pentru a vedea cât de dorit mai este de români

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la eveni…