Acasă Politic Mai mulţi grei ai peneleului, au început să devină nemulţumiţi de atitudinea premierului Cîțu

Mai mulţi grei ai peneleului, au început să devină nemulţumiţi de atitudinea premierului Cîțu

0
1,032

Încep să apară tensiuni între Florin Cîţu şi mai mulţi grei ai partidului care îl susţineau în lupta pentru şefia PNL. Atitudinea premierului i-a nemulţumit pe lideri importanţi din partid.

Apar tensiuni între Florin Cîţu şi echipa sa. Mai mulţi lideri ai partidului care fac parte din echipa de susţinători a premierului în lupta pentru şefia PNL au început să fie nemulţumiţi de atitudinea primului ministru. Printre cei care se simt deranjaţi de modul în care Florin Cîţu a început să se poarte se află Gheorghe Flutur, Vasile Blaga dar şi Ilie Bolojan.

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur ar fi fost primul lider liberal care ar fi fost deranjat de modul în care premierul se poartă. Potrivit unor surse politice citate de Adevărul, liderul PNL Suceava i-ar fi transmis premierului să se consulte cu liderii de la Bucureşti în deciziile pe care le ia şi în pregătirea strategiei pentru Congres, mai ales că acesta i-a ignorat în ultimele săptămâni.

Gheorghe Flutur candidează la Congresul PNL din 25 septembrie pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL.

Florin Cîţu a reuşit să-l supere şi pe eurodeputatul Vasile Blaga. Fostul copreşedinte al PNL s-ar fi arătat deranjat de faptul că premierul nu i-a onorat invitaţia la petrecerea de ziua sa. La enevenime au fost invitaţi mai mulţi actuali şi foşti liberali, printre care şi Adrian Videanu, iar primul-ministru nu a trecut nici păcat să-şi salute colegii. Gestul lui Cîţu ar fi fost considerat un afront la adrea liberalilor care îl susţineau.

De asemenea, comportamentul premierului s-ar fi deranjat şi pe Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor care până de curând era la un pas să-i susţină candidatura pentru funcţia de şef al partidului. Replicile lui Cîţu privind administraţia locală şi modul în care s-a raportat la primari ca la instrumente de aducere a voturilor a dus la îndepărtarea lui Bolojan.

De asemenea, influenţa tot mai mare în partid a Alinei Gorghiu este un alt subiect care îi deranjează pe liderii liberali care susţin echipa Cîţu. Discuţiile despre posibilitatea creării funcţiei de prim-vicepreşedinte şi şansa ca aceasta să fie ocupată de Alina Gorghiu îi deranjează pe PNL-iştii cu rezultate.

Prima dată când am vorbit de o asemenea funcţie, ne gândeam să promovăm acolo un om ca Emil Boc, care este simbol al liderului cu performanţe electorale, nu la persoane cu rezultate mediocre. Timişul nu este nici măcar în primele zece organizaţii ca număr de delegaţi. Tupeul de acum este similar cu cel al lui Teodor Atanasiu în 2017, când a avut una dintre cele mai slabe organizaţii la parlamentare, dar el voia să fie secretar general”, a declarat pentru „Adevărul” un membru al conducerii restrânse a PNL, care face parte şi din echipa Cîţu.

Şi eurodeputatul Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, a fost deranjat de atitudinea premierului faţă de primari.

Orban îl atacă pe Cîţu: ”Mulți care spun că îl susțin, de fapt, nu îl consideră capabil să conducă PNL

Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîţu şi spune că mulţi dintre susţinătorii premierului nu au încredere că premierul este capabil să conducă Partidul Național Liberal. Președintele PNL a spus la Vrancea că nu s-a așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL.

Trebuie să știți că nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL. Dimpotrivă, toate discuțiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie.

De asemenea, nu m-am așteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL și au încercat să pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii 4 ani de zile, acum să spună că președintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că președintele nu mai e bun.

Eu le-am și spus că aici lucrurile sunt simple: dacă eu nu mai sunt bun înseamnă că nici voi nu mai sunteți buni, iar dacă voi susțineți că voi sunteți buni înseamnă că și eu sunt bun”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Președintele PNL susține că mulți dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL nu îl și cred capabil să conducă partidul.

Să fim cinstiți și onești: noi știm foarte bine că mulți dintre cei care azi își clamează susținea pentru Cîțu de fapt nu îl consideră capabil să conducă partidul. De fapt, o fac din cu totul și cu totul alte motive decât dorința de a lua o decizie care să facă bine PNL-ului.

Nu cedez (…), indiferent câți vor fi în jurul meu voi da bătălia până la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, pentru România. Îmi doresc un PNL cu oameni pe propriile picioare, un PNL liber, care votează conform propriei conștiințe și conform propriei convingeri și discernământ”, a mai spus Ludovic Orban.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Lupta pentru șefia PNL continuă, Ludovic Orban, un nou atac la premierul penal Cîţu: ”Este culmea perfidiei şi lipsei de bun simţ”

Lupta din interiorul PNL creşte și se intensifică în atacuri de ambele părți, pe măsură ce…