Acasă Politic Marcel Ciolacu cere de urgență o ședință a coaliției, după ce Rareş Bogdan ameninţă cu ruperea alianței de la guvernare

Marcel Ciolacu cere de urgență o ședință a coaliției, după ce Rareş Bogdan ameninţă cu ruperea alianței de la guvernare

0
2,544

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut de urgenţă o şedinţă, după ce Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a ameninţat cu ruperea coaliţiei de guvernare.

Marcel Ciolacu nu a ezitat să-l ironizeze pe Rareş Bogdan care a prezis că actuala coaliţie de guvernare PSD-PNL-UDMR se va rupe într-un an.

Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni.

PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Reacţia preşedintelui PSD vine în contextul în care Rareş Bogdan a criticat pe social-democraţi, fiind nemulţumit de Alexandru Rafila la președintele PNL Florin Cîțu. Europarlamentarul liberal a mai precizat că dacă ar fi existat o ședință de coaliție după acel moment, ar fi cerut remanierea ministrului Sănătății.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat miercuri, la Digi24, că dacă social-democrații vor încerca în continuare să fie „șmecheri” și să atace miniștrii liberali, iar „guvernarea va bălti”, atunci la finalul anului PNL va căuta „altă formulă” de a alcătui un Guvern fără PSD.

PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă mai departe cu noi, trebuie să ne respecte, să mergem împreună, nu să puncteze în spațiul public care e mai șmecher. Nu există cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecherul și celălalt are doar costurile. M-a deranjat și pozițiile lor pe criza energetică. Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD”, a spus Rareș Bogdan.

„Noi avem o conduită respectoasă. Noi nu am venit să cerem demisia ministrului Finanțelor când o publicație a dezvăluit că ar fi luat bani de la Huawei. Noi nu am atacat subiectul, nu am vorbit de el, aducea deservicii coaliții și guvernului. Noi nu am venit, cu excepția purtătorului de cuvânt, cu atacuri la Rafila. Faptul că domnul Tudose, unul din primii trei lideri ca importanță în PSD, a atacat un ministru al PNL în mod public a fost o chestiune nefirească și nu ajută la realizarea unui consens cu privire la buna guvernare”, a adăugat liberalul.

Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, marile reforme vor stagna, banii europeni vor fi întârziați, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o altă formulă pentru că înseamnă că această formulă a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situație. Pentru asta trebuie multă înțelepciune. Eu am trăit din conflict, eu sunt specialist în retorică. Dacă ar trebui să am o retorică, aș găsi în fiecare oră un motiv pentru a ataca un ministru PSD, cu toate astea știu că românii nu asta vor, vor măsuri. Românii vor să fie ajutați, nu mai vor circ”, a menționat prim-vicepreședintele PNL.

 

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

O altă ședinţă cu năbădăi, în coaliție s-a discutat problema preţului la energie, rectificarea bugetară şi discursul rasist al lui Viktor Orban la Tuşnad

Şedinţă de coaliţie cu scântei. PNL, PSD şi UDMR au discutat problema preţului la energie,…