Acasă Politic Moment de reculegere ratat în Parlament de deputați, în memoria Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Moment de reculegere ratat în Parlament de deputați, în memoria Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

0
142

Moment de reculegere ratat de deputați azi în Parlamentul ”României Normale”, în memoria Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Deputații au ”vrut” să țină la începutul ședinței de luni, un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar au ratat lamentabil și au ajuns să se certe.

Având în vedere faptul că astăzi (luni – n.r.) sunt funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vă rog să ținem un moment de reculegere în memoria acesteia„, a spus deputatul Andi Grosaru.

Sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, într-o ceremonie privată.

Un milion de oameni s-au strâns în centrul Londrei la ora 12.35. Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, în casa sa de vacanță de la Castelul Balmoral, în Scoția, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

În sălile de aşteptare din aeroporturi, în parcuri, pub-uri şi pieţe, numeroase persoane s-au adunat luni în faţa ecranelor montate în Marea Britanie pentru a urmări funeraliile de stat ale reginei Elisabetei a II-a, relatează Reuters.

Peste 500 de demnitari din întreaga lume participă luni, la Westminster Abbey din Londra, la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de suveranitate a Regatului Unit.

Sunt primele funeralii de stat organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill din 1965.

Pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, împreună cu o coroană din flori, a fost așezat un bilet. Este un mesaj de la Regele Charles.

Pe cardul plasat deasupra sicriului Reginei, alături de flori, scrie: „In loving and devoted memory, Charles R.” (n.r. în română – În amintirea iubirii și devotamentului).

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Iohannis își impune la Ministerul Educației, consiliera responsabilă cu programul lozincă ”România Educată”, PNL o asimilează obedient pe Ligia Deca

Consilierul prezidenţial Ligia Deca, a fost votată, luni, în şedinţa conducerii PNL, pentr…