Acasă Politic Moţiunea împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost respinsă, a obţinut mai puţine voturi decât semnături

Moţiunea împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost respinsă, a obţinut mai puţine voturi decât semnături

0
42

Moţiunea simplă intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor” depusă de parlamentarii USR împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost respinsă, marţi, de Camera Deputaţilor.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a ţinut să precizeze că numărul voturilor favorabile a fost mai mic decât cel al semnatarilor moţiunii simple împotriva lui Sorin Cîmpeanu.

Cu 139 de voturi contra, o abţinere şi 40 de voturi pentru fost respinsă moţiunea iniţiată totuşi de 52 de deputaţi”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Intitulată ”Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei a fost iniţiată de 52 de deputaţi USR.

În document, deputaţii USR au precizat că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este cel care ”alături de patronul programului fantomă «România educată», a lovit la temelia învăţământului românesc”.

Depunem moţiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC şi a crescut rata de abandon şcolar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele şi pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrităţii academice. Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în faţa Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, aşa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu şi Lucian Bode”, preciza Cătălin Drulă, preşedintele interimar USR, conform sursei citate.

Parlamentarii USR subliniau că în mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educaţia a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani şi cu mult sub ţinta de 6% prevăzută în Legea educaţiei naţionale.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Guvernul Ciucă, a stabilit modificările la Codul Fiscal, impozit 40% la jocuri de noroc, impozite crescute pentru dividende, taxe mai mari pentru tutun și alcool

Guvernul Ciucă a stabilit în ședința PNL,modificările la Codul Fiscal. Executivul va colec…