Acasă Politic Nicolae Ciucă, anunță că liberalii nu se bazează pe o alianță cu PSD: ”La viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre”

Nicolae Ciucă, anunță că liberalii nu se bazează pe o alianță cu PSD: ”La viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre”

0
460

Nicolae Ciucă, mesaj ferm pentru PSD: ”La următoarele alegeri, nu ne bazăm pe partenerii de la guvernare, la viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre!”.

Premierul României și președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță că liberalii nu se bazează pe o alianță cu PSD în viitor și că cel puțin în ceea ce privește alegerile, partidul nu se poate baza pe actualii parteneri de la guvernare.

Nicoale Ciucă a fost prezent la Sighetu Marmaţiei, unde a transmis un mesaj pentru social-democrați.

Mesajul premierului vine în contextul tensiunilor din coaliție privind procentul cu care vor crește pensiile românilor de la 1 ianuarie 2023.

Vreau să fie cât se poate de clar: la viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alții, ne vom baza pe noi înșine. Succesul depinde numai de noi, în sensul că înțelegem ce avem de făcut, ne adaptăm la schimbare din mers, venim cu idei noi, inclusiv de a produce schimbările necesare pentru a putea să ne atingem obiectivul politic. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni.

Noi trebuie să demonstrăm că menținem o relație corectă în Coaliție, dar, în același timp, trebuie să demonstrăm propria noastră performață”, a declarat Nicolae Ciucă, la Școala Politică “Gheorghe I. Brătianu”.

Nicolae Ciucă: În prezent, Partidul Național Liberal are de înfruntat trei mari provocări:

Prima provocare ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine. PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României.

A doua mare provocare ține de felul în care vedem noi viitorul și soluțiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăși.

A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită.

La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior.

Prin prezența noastră la guvernare, prin acțiunile pe care le susținem, noi ne adresăm societății românești în ansamblu.

Vă invit să priviți cu optimism spre viitor. ”Prin noi înșine” este un crez mai valabil ca oricând!”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Nicolae Ciucă anunţă înființarea unui grup de lucru care va pregăti viitorul program politic al PNL.

Pregătirea viitorului program politic prin care PNL să ofere un răspuns la provocările contextului actual și care să reprezinte fundamentul pentru participarea liberalilor în alegerile din 2024 a fost una din principalele idei conținute în discursul lui Nicolae Ciucă la școala politică a TNL de la Sighetu Marmației.

În acest sens, liderul PNL a anunțat că intenționează să propună partidului înființarea unui grup de lucru pentru elaborarea viitorului program politic.

Intenționez ca la viitorul Consiliu Național să propun partidului constituirea unui grup de lucru care să fundamenteze un nou program politic”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a menționat că viitorul program ar trebui să țină cont de schimbările din societate și să se plieze pe așteptările actuale ale oamenilor.

Trebuie să înțelegem și să ne asumăm un lucru fundamental: ne adresăm unei Românii care s-a schimbat din punct de vedere demografic, al studiilor, al generațiilor, al obiceiurilor de consum și ca mod de a privi asupra viitorului. Dacă nu ținem cont de această realitate, riscăm să eșuăm – ca societate și ca economie”, a precizat liderul PNL.

Potrivit acestuia, viitorul program va trebui să conțină soluții la politicile de guvernare pe care le susține PNL și răspunsuri la dezbaterea doctrinară cu PSD.

Întrebarea de căpătâi este: care este acel mix de politici care poate să asigure, pe de o parte echilibrul societății, iar pe de altă parte dinamismul ei? Sau, cu alte cuvinte, ce poate face statul în materie de alocare a resurselor și cum trebuie să se concentreze pe încurajarea unor zone dinamice, care produc resurse?”, a menționat Nicolae Ciucă.

În acest sens, liderul liberalilor a susținut că PNL are misiunea să propună soluții pentru secolul 21, în condițiile în care stânga politică rămâne ancorată în practici învechite.

Dacă analizăm și ceea ce oferă astăzi stânga politică, inclusiv PSD, putem vedea că au rămas, practic, în aceiași abordare vetustă, care se definește prin diverse tipuri de ajutoare oferite unor categorii sociale. Este nevoie de modernizare a doctrinelor politice și adaptare la realitățile curente și evoluția viitoare a societății”, a arătat președintele PNL.

Școala de vară a Tineretului Național Liberal, are loc în perioada 18-20 noiembrie la Sighetu Marmației, județul Maramureș. La eveniment, alături de Nicolae Ciucă, participă și alți lideri centrali ai partidului, dar și conducerea PNL Maramureș. În cadrul școlii politice, tinerii liberali au adus un omagiu deținuților politici care au murit în perioada comunistă la închisoarea de la Sighet și au făcut proiecții pentru viitorul partidului.

Încarcă mai mult

Vezi Și

Secretarul de stat american, Antony Blinken, după ministeriala NATO: „Mesajul reuniunii de la București este că, susținem Ucraina cât va fi necesar pentru a câștiga războiul”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, declarații după ministeriala NATO de la Bucur…