Acasă Politic Partidul Umanist a început procedura de demitere a primarului general al Capitalei Nicușor Dan, prin referendum

Partidul Umanist a început procedura de demitere a primarului general al Capitalei Nicușor Dan, prin referendum

0
865

Situația gravă, aproape critică cu care se confruntă Bucureștiul și bucureștenii sub actuala administrație pluserist liberală, i-au determinat pe liderii PPU (Partidul Puterii Umaniste) să reacționeze cu fermitate. Astfel, umaniştii au decis să iniţieze un referendum pentru demiterea primarului general.

Membrii Biroului Executiv al PPU (social-liberal) au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, demararea procedurilor în vederea inițierii unui referendum, pentru suspendarea primarului general Nicușor Dan.

PPU-SL demarează procedura pentru inițierea unui referendum, deoarece primarul general sau orice alt primar al unei unități administrativ teritoriale poate fi suspendat prin referendum. Membrii executivi ai PPU-SL au aprobat astăzi demararea unei astfel de proceduri pentru suspendarea domnului Nicușor Dan și presupune strângerea unui număr de semnături într-un procent de 25% din electoratul care este pe liste. După adunarea acestui număr, se face o sesizare la prefect care printr-o cerere motivată se adresează Guvernului care are obligația să organizeze acest referendum.

Vorbim de niște sute de mii de semnături și vorbim de sănătatea românilor. E o mare diferență între a fi reprezentantul interlopilor și a fi primarul bucureștenilor. Se vede cu ochiul liber acest lucru pentru că Bucureștiul este sub asediul căpușelor și al șobolanilor, iar lipsa de reacție a primarului general reprezintă un atentat la un drept fundamental al românilor, dreptul la sănătate.

Vrem să strângem cât mai repede, depinde de bucureșteni, dacă ei s-au săturat de lipsa de reacție a primarului, deoarece au trecut 8 luni de când Capitala are o nouă administrație și e evident că nu s-a făcut absolut nimic. Din păcate, primarul general are o agendă paralelă nu doar cu promisiunile de campanie, ci și cu nevoile bucureștenilor. Va exista și o pagină de internet și vom merge și pe străzi pentru declanșarea unui astfel de referendum“, a precizat deputata Steluța Cătăniciu.

Nicuşor Dan a spus când vor fi astupate gropile. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că PMB va acționa pentru astuparea gropilor din asfalt: „Undeva în două luni eu estimez că o să fim bine cu remedierea gropilor din asfalt”.

”Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în buget. Imediat ce contractul este semnat și vremea ne permite, o să vedeți că începem să acționăm pe segmentul ăsta. Undeva în două luni eu estimez că o să fim bine cu remedierea gropilor din asfalt”, anunță Nicușor Dan.

El spune că bugetul Administrației Străzilor, „care înseamnă gropi, marcaje și semafoare”, este de 20 de milioane de lei pe 2021.

Au trecut opt luni de când Bucureștiul are o nouă administrație și este evident că în toată această perioadă nu s-a făcut nimic pentru bucureșteni. Dimpotrivă, chiar putem vorbi de un regres în multe privințe.

Lucrurile nu merg in direcția potrivită, iar acțiunile recente ale primarului general au demonstrat că actuala administrație este preocupată de orice altceva, numai de interesul comunității nu.

Nicușor Dan pare să aibă agendă paralelă nu doar cu promisiunile de campanie, ci și cu nevoile bucureștenilor„, a declarat deputatul umanist Steluța Cătăniciu, membru al Biroului Executiv al PPU (social-liberal).

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului neomarxist liberal Cîţu

Partidul Social Democrat, a depus miercuri, moțiunea de cenzură împotriva guvernului nomar…