Acasă Politic PNL spune că va avea propriul candidat, probabil Burduja, dacă PSD îl va susţine pe Piedone, de ce nu-l vor ”liberalii” pe harababura Nicuşor Dan

PNL spune că va avea propriul candidat, probabil Burduja, dacă PSD îl va susţine pe Piedone, de ce nu-l vor ”liberalii” pe harababura Nicuşor Dan

0
0
104

PNL spune că va avea propriul candidat, probabil Burduja, dacă PSD îl va susţine pe Piedone, de ce nu-l vor ”liberalii” pe harababura Nicuşor Dan.

Nicolae Ciucă a declarat că în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, PNL va avea propriul candidat, dacă nu se va găsi un alt candidat comun, care să nu fie membru niciunuia dintre cele două partide. Preşedintele liberalilor a explicat ca electoratul PNL din Bucureşti nu ar fi de acord cu susţinerea lui Cristian Popescu Piedone, dar spune că PNL nu-l susţine nici pe Nicuşor Dan.

„Avem planul B, avem planul C. Cât de mult aş dori să devoalez un plam, dar nu o fac. Dacă va fi nevoie, PNL, într-o situaţie de extremă urgenţă, va avea propriul candidat, nu este o problemă”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat ce se va întâmpla dacă medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi susţinut de coaliţie.

Liderul PNL afirmă că există în partid resursa umană necesară, dar a reiterat ideea că se va ajunge la această situaţie doar într-o situaţie extremă. „Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide este posibil să luăm o decizie în acest sens”, a mai afirmat Ciucă.

Întrebat de ce PNL nu-l susţine pe Nicuşor Dan, liderul PNL a explicat că formaţiunea a reuşit să determine o alianţă pentru europarlamentare şi pentru unele judeţe la alegerile locale.

„Ar fi absolut de neînţeles, atât timp cât Nicuşor Dan nu vrea să fie membru al PNL, să avem această alunecare către relevanţa candidturii sale către Primăria Bucureşti”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, dacă nu se va găsi un alt candidat comun, care să nu fie membru niciunuia dintre cele două partide, PNL va avea propriul candidat.

Întrebat de ce PNL nu-l susţine pe Nicuşor Dan, liderul PNL a explicat că formaţiunea a reuşit să determine o alianţă pentru europarlamentare şi pentru unele judeţe la alegerile locale.

Întrebat ce se va întâmpla dacă medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi susţinut de coaliţie, Ciucă a declarat: ”Avem planul B, avem planul C. Cât de mult aş dori să devoalez un plam, dar nu o fac. Dacă va fi nevoie, PNL, într-o situaţie de extremă urgenţă, va avea propriul candidat, nu este o problemă”.

Liderul PNL afirmă că există în partid resursa umană necesară, dar a reiterat ideea că se va ajunge la această situaţie doar într-o situaţie extremă.

”Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide este posibil să luăm o decizie în acest sens”, a mai afirmat Ciucă.

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a afirmat, joi, că de săptămâni întregi sunt discutate şi disecate „zvonurile şi scenariile pe care le aruncă unii şi alţii” despre cursa pentru fotoliul de primar general, menţionând că „schimbarea trebuie să se întâmple, dar soluţia nu este sub nicio formă susţinerea populismului ieftin”.

”Să revenim cu picioarele pe pământ. Ca preşedintele al PNL Bucureşti, constat că de săptămâni întregi discutăm şi disecăm zvonurile şi scenariile pe care le aruncă unii şi alţii despre cursa pentru „fotoliul de primar general”. Doar că nu este despre un scaun aici, ci despre viitorul Bucureştiului şi al României. Cu asta nu avem dreptul să ne jucăm. Iar cu fiecare zi care trece, şansele ca Bucureştiul să se schimbe în bine scad. Iar cel şi cei care au blocat principalul motor economic al României în aceşti ani exultă”, a scris Burduja pe Facebook.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat vineri, 19 aprilie, că nu s-a simţit sprijinit politic în această precampanie electorală, după acuzațiile din presă. El a adăugat că, deși nu se va retrage, mandatul lui este pe masa coaliţiei conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cei care l-au propus acum o lună.

”Eu am simţit sprijinul lui Marcel Ciolacu şi al lui Nicolae Ciucă, dar, recunosc, am fost cam singur din punctul ăsta de vedere în campania asta de o lună, precampania aceasta. Eu cred că nu poate fi un demers pentru Primăria generală a Capitalei fără sprijinul acestei coaliţii, iar eu nu vreau să fac acest demers decât în conjunctura aceasta”, a spus Cătălin Cîrstoiu în conferința de presă în care a explicat acuzațiile de incompatibilitate.

El a spus că nu se retrage, dar a precizat că ar fi „nebun să meargă într-o luptă fără sprijin” politic și că ”mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”, iar luni, pe 22 aprilie, urmează discuții cu cei doi lideri ai coaliției, exact în ziua în care este așteptat să își depună candidatura la Biroul Electoral Municipal.

Referitor la acuzaţiile de incompatibilitate, managerul Spitalului Universitar din București a susținut că ”nici eu, nici presa, ci doar o instituţie poate emite un raport care să constate acest lucru, adică ANI”. Cât privește acuzațiile că pacienții au fost redirecționați spre clinica familiei sale, Cîrstoiu a precizat că oamenii aleg singuri unde merg să se trateze. „Dorm liniştit în fiecare seară că mi-am ajutat pacienţii. Pacienţii aleg singuri la ce medic merg şi aleg în sistemul public şi în spitalul privat”, a punctat Cîrstoiu.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce REPER nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare, rămas fărâ ciolan, progresistul Cioloş, îşi anunţă ieşirea din politica ”de partid”

Facebook 263 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce REPER nu a atins pragul el…