Acasă Politic PSD, atac abrupt fără precedent la ipocrizia ”președintelui” Iohannis și a foștilor lideri PNL, atunci când vine vorba de pensii și de pensionari

PSD, atac abrupt fără precedent la ipocrizia ”președintelui” Iohannis și a foștilor lideri PNL, atunci când vine vorba de pensii și de pensionari

0
412

PSD și Ciolacu, atac frontal la președintele ipocrit Klaus Werner Iohannis și la foștii lideri ”liberali”, ipocriții Cîțu și Orban: Într-un videoclip ca de campanie, acuză faptul că ”pentru dreapta creșterea pensiilor n-a fost prioritară”.

PSD a lansat un atac dur la președintele Klaus Iohannis și la foștii lideri PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban, în cadrul unui videoclip postat pe pagina de Facebook a partidului, în care acuză faptul că ”pentru dreapta, creșterea pensiilor nu a fost o prioritate”.

În filmul de 50 de secunde, realizat ca un clip de campanie electorală, PSD reia declarațiile critice la adresa președintelui făcute de Marcel Ciolacu vineri, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Ialomiţa, pe care le asociază cu figurile lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Nu am nicio reținere să îi reamintesc președintelui KIaus Iohannis când era dl Cîțu spunea că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor și trebuie să calculăm foarte bine”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD este singurul partid care s-a luptat întotdeauna pentru creșterea pensiilor românilor. În schimb, liderii Dreptei consideră creșterea pensiilor o povară, care merită purtată doar în preajma campaniilor electorale.

Astăzi, PSD continuă să se lupte pentru ca toți cei care au muncit o viață să aibă pensii decente, care să-i protejeze în fața creșterilor de prețuri. O creștere sustenabilă și corectă!”, spun social-democrații.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, pe 21 octombrie, că nu ar fi fost majorate pensiile, dacă nu intra PSD la guvernare. El a adăugat că i se pare penibilă această dispută în spaţiul public cine măreşte cu mai multe procente pensiile de la 1 ianuarie 2023.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi la Bruxelles cu cât ar trebui majorate pensiile, că ar trebui să existe o creştere care să compenseze în mare măsură inflaţia care a ajuns la peste 15%. ”Şeful statului” a avansat un procent de majorare de până la 15%, însă a specificat că nu ştie dacă bugetul de stat ar permite acest lucru.

Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc preşedintelui Klaus Iohannis că, atunci când era domnul Cîţu premier şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, eram după pandemie, domnia sa spunea că nu sunt bani să creştem pensiile şi trebuie să calculăm foarte bine. Eu sunt un om responsabil. Toată echipa guvernamentală e formată din oameni responsabili şi sunt ferm convins că ne vom aşeza la masă în coaliţie, vom încheia această dispută în spaţiul public – cine oferă mai mult pensionarilor, de parcă nu este un drept şi o obligaţie a noastră de a ajuta persoanele mai vârstnice să trăiască decent. Eu cred că e o discuţie care trebuie scoasă din contextul politic şi cu responsabilitate discutată în interiorul coaliţiei.”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Ialomiţa.

El a mai spus că este deranjat de această dispută în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor şi consideră că şi pe pensionari îi deranjează.

Mă deranjează personal această discuţie în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor. Cred că şi pe pensionari îi deranjează această dispută. Această discuţie trebuie avută în coaliţie. Îmi doresc să facem o mărire a pensiilor sustenabilă, nu numai în România, în toată Europa. Important e că ne-am hotărât să mărim pensiile, cât şi salariul minim la 3.000 lei. Dar nu măreşti uniform. Poate mărim mai mult pensiile mai mici. Foarte greu să suporţi cu o pensie de 1.000 – 1.500 lei toate aceste scumpiri din cauza inflaţiei. Toate pensiile trebuiesc mărite, dar cred că soluţia finală e să o luăm în coaliţie. Am cerut de la MFP şi de la Ministerul Muncii o situaţie pe venituri pe familie. Cam aceasta e abordarea în spaţiul european. Am discutat cu alţi miniştrii social-democraţi europeni. Nu putem veni cu măsuri altfel decât cele din Europa”, a completat liderul PSD.

Chestionat dacă va fi adoptat bugetul de stat până în noiembrie, Ciolacu a răspuns: Încercăm două lucruri, în premieră – o dată să fie bugetul construit pe programe şi proiecte. Şi încercăm cât mai rapid. Categoric se ajungea în ajun de Crăciun pe repede înainte. Nu se va mai întâmpla acest lucru”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, în opinia sa, pensionarii nu merită să suporte povara inflaţie, fapt pentru care procentul de creştere a pensiilor, de la 1 ianuarie 2023, poate fie de 15% sau poate fi altă cifră. ”Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliţie cu cifrele de buget pe masă”, şeful Executivului.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Nicuşor Dan și Clotilde Armand în turbare, la gâtul lui Toni Geblă: ”Prefectul municipiului Bucureşti, intenţionează să atace în instanţă PUZ Zone protejate”

Nicuşor Dan și Clotilde Armand, neomarxiștii edili ai ”Mucureștiului”, atac frontal la Pre…