Acasă Actualitate Relaxare ”pas cu pas” da, dar eventual după 15 Mai

Relaxare ”pas cu pas” da, dar eventual după 15 Mai

0
0
596

Acum puțin timp, președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă. Declarația a urmat unei ședințe de urgență la care președintele a convocat mai mulți miniștri.

Klaus Iohannis, i-a asigurat pe pensionari marți, 21 aprilie, că cei care au peste 65 de ani nu vor intra în carantină, pentru a fi protejați de virus, după cum ar fi propus medicul Adrian Streinu Cercel.

Iohannis l-a atacat pe acesta, spunând în niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze în politic. ”Am avut în aceste zile un contra exemplu de așa nu de la un institut. Nu poate fiecare institut să vină cu un plan propriu, să vină și să îl pună pe masă și să spună că așa se va întâmpla. Într-un astfel de plan cineva propunea o măsură aberantă, cum ca persoanele peste 65 de ani să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla. E inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează împotriva epidemiei.”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că autorităţile se gândesc la măsurile de relaxare după încheierea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Preşedintele a criticat un plaqn atribuit Institutului Matei Balş care includea izolarea persoanelor de peste 65 de ani, transmiţându-le acestora să stea liniştiţi, pentru că nimeni nu le va impune lucruri inumane. El a mulţumit marţi românilor, autorităţilor, preoţilor pentru modul în care au respectat recomandările refritoare la distanţarea socială cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, a mulţumit medicilor pentru eforturi şi a condamnat cu fermitate manifestările violente, puţine, dar foarte vizibile din aceste zile.

Vreau să mulţumesc şi bisericilor, preoţilor, care au avut o contrbuţie semniificativă în a organiza ceremoniile religioase. Mulţumiri şi autorităţilor care au fost prezente, care au ştiut să intervină când a fost cazul şi să intervină în ajutorul oamenilor. Mulţumiri speciale medicilor şi personalului medical. Au fost la serviciu, au avut grijă de cei bolanvi şi s-au implicat foarte, foarte bine. În acest context general foarte bun au fost chestiuni cu iz clar negativ. Vreau să condamn cu fermitate acele manifestări violente, puţine, dar vizibile. Poliţia şi Jandarmeria au intervenit la timp şi ferm. Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente, de încălcări ale normelor. Este foarte clar în condiţiile în care marea majoritate a românilor a respectat toate normele, acolo unde nu se respectă trebuie intervenit prompt şi ferm”, a declarat preşedintele.

El a anunţat că, dacă numărul de persoane infectate scade, numărul de decese scade, dacă respectăm măsurile autorităţilor, putem intra atunci într-o fază de relaxare.

Vreau să spun că această relaxare va fi făcută în paşi, nu va exista o relaxare dintr-o dată. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Aceste chestiuni se hotărâsc în baza dovezilor ştiinţifice şi medicale, de către Guvern. Vor fi discutate în detaliu cu specialiştii, cu comitetul ştiinţific, cu cei care sunt efectiv implicaţi în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoştinţa publicului de autorităţile care se ocupă de aceste chestiuni”, a precizat Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din „Dosarul 2 Mai”, cu problemuțe la mansardă, care striga victimele în sală, va fi mutată la Judecătoria Constanța

Facebook 102 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din…