Acasă Declarații Săgeți otrăvite în coaliție între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu: ”PSD a trecut de la măi, animalule la mitocanule”, Ciucă intervine

Săgeți otrăvite în coaliție între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu: ”PSD a trecut de la măi, animalule la mitocanule”, Ciucă intervine

0
0
202

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a reacționat printr-un mesaj pe contul său de Facebook, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat pe prim-vicepreşedintele liberal că este ”mitocan” pentru că ”dinamitează” o coaliție „numai cu știri false”, deoarece își dorește ruperea alianței.

Rareș Bogdan a afirmat miercuri seară că partidul social-democrat nu s-a schimbat în ultimele trei decenii, sugerând că singura evoluție a fost trecerea de la afirmația ”măi, animalule”, rostită de Ion Iliescu, la ”mitocanule”.

PSD nu s-a schimbat și nici nu se va schimba, are în ADN ura față de societatea civilă și cei care îndrăznesc să acuze fardul pus peste socialismul cu față umană și capitalismul de cumetrie. În anii 90, Iliescu, Bârlădeanu și Marțian ne făceau golani și tratau presa liberă cu ”Măi, animalule”, iar după 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu, Tudose și Stănescu, vopsit în culorile curcubeului familiei S&D, a trecut la mitocanule”, a spus europarlamentarul.

Premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat, miercuri seară, pe europarlamentarul PNL Rareș Bogdan de mitocănie, pentru că ”dinamitează” o coaliție ”numai cu știri false” și a subliniat că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade.

Reacția liderului PSD a venit după ce Rareş Bogdan a ameninţat, marţi seară, cu ruperea coaliţiei, dacă vor creşte taxe şi impozite în 2024.

Întrebat despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan potrivit cărora nu mai suportă PSD şi ar ieşi de la guvernare, Ciolacu a afirmat: ”Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore (…) Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă (…) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând să acoperi un gest nefericit, că mergi cu ceas de 30.000 de euro la piaţă să cumperi pătrunjel…să dinamitezi o coaliţie, numai cu ştiri false, încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti…iresponsabil (…) Înseamnă că eşti mitocan”.

Rareş Bogdan consideră că social-democrații trebuie păziți ca să nu bage mâna în buzunarele românilor și bugetele companiilor și că nu poate avea încredere în partenerul de Coaliție.

Unele lucruri nu se schimbă niciodată, din păcate. A trebuit să luăm o decizie într-un moment crucial pentru securitatea regională și a Uniunii Europene, asta o știu toți, chiar și cei care pretind că sunt șocați, dar prefăcătoria, limbajul dublu, interesul pecuniar au prevalat în fața ideii de colaborare onestă. Noi chiar am crezut că e posibil, dar tovarășii aveau agenda lor, nu a României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat public că liberalii sunt în dialog permanent cu liderii partidelor de dreapta.

Rareș Bogdan a susținut că poartă discuții cu USR pentru o altă coaliție, fapt negat de președintele USR, Cătălin Drulă.

”Atât timp cât cinci ore nu ai comentat nimic şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând să acoperi un gest nefericit, că mergi cu ceas de 30.000 de euro la piaţă să cumperi pătrunjel (…) – înseamnă că eşti iresponsabil. Înseamnă că eşti mitocan”, a afirmat Ciolacu despre Rareș Bogdan, după ce prim-vicepreședintele PNL se declarase nemulțumit de relația ”insuportabilă” cu PSD și a amenințat că, dacă va fi introdusă vreo nouă taxă în 2024, partidul său pleacă de la guvernare. La rândul său, Ciolacu a subliniat că nu se pune problema ruperii Coaliției în acest moment, dar în momentul în care PNL decide să părăsească Executivul și el își va depune mandatul de premier.

În replica pentru Ciolacu, prim-vicepreședintele PNL a punctat că în ADN-ul PSD a rămas ”ura față de societatea civilă” și a precizat că de la jignirea ”măi, animalule” a lui Ion Iliescu și catalogarea liberalilor ca ”golani”, acum s-a ajuns la etichetarea ca mitocani a celor care nu sunt de acord cu abordarea social-democraților față de zona economică.

Premierul României a subliniat, de asemenea, în interviul de miercuri seară, că va propune ca la ședințele Puterii să nu mai participe Rareș Bogdan, pentru a nu mai fi persoane care ”dinamitează din interior Coaliția”. Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă va da curs solicitării lui Marcel Ciolacu, însă șeful PNL nu a dat un răspuns tranșant, ci a îndemnat la calm: ”Ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români”. ”O Coaliție trebuie să se bazeze pe respect între parteneri”, a completat Ciucă.

La rândul lui, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, joi, că e exclusă ruperea Coaliției și a catalogat drept ”urât” atacul lui Ciolacu la adresa lui Rareș Bogdan. În schimb, un alt lider PNL, vicepreședintele Robert Sighiartău, a subliniat că premierul ”a devenit adversarul PNL și în special al oamenilor care adună voturi în PNL”, fiind așteptată o discuție internă, așezată, privind o posibilă rupere de PSD.

Peste 70% din electoratul liberal de dreapta din România spune că această alianță nu aduce nimic bun pentru România. Asta a fost și schimbarea de opinie a conducerii la Sinaia, pentru că și-au dat seama că au fost pe contrasens timp de șase luni”, a afirmat Sighiartău.

De altfel, la Sinaia, în spatele ușilor închise, liderii PNL au decis o abordare mult mai contondentă față de PSD, în condițiile în care liberalii trebuie să recupereze din procentele pierdute în ultimii ani de guvernare.

Ciucă intervine în conflictul dintre Bogdan și Ciolacu: ”Ne-am asumat să facem acest construct politic atunci, mergem cu el până la capăt. Respectul trebuie să fie reciproc.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, la sediul partidului că nici PNL nici PSD nu-și permit să ”producă un dezechilibru politic”, referindu-se la schimbul de replici dintre prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Marcel Ciolacu.

Nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu altii. Ne-am asumat să facem acest construct politic atunci mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL, nici PSD să producem un dezechilibru politic(…) Nu este normală niciun fel de astfel de discuție într-o coaliție. O coaliție trebuie să se bazeze pe respect între parteneri și atunci, respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public”, a spus președintele PNL la sediul partidului.

Întrebat dacă premierul a cerut ca Rareș Bogdan să nu mai participe la ședințele coaliției, Ciucă a replicat: ”Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă, ca atare, eu sunt convins că așa cum am găsit soluții până acum și am înțeles că mai presus de orice fel de reacție personală și orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm și să asigurăm stabilitatea țării și să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul și să avem o construcție bugetară pentru anul 2024, așa cum s-a asumat în coaliție, apoi atunci ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români”, a mai spus președintele PNL.

Declarațiile președintelui PNL sunt făcute în contextul în care premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat, miercuri seară, pe europarlamentarul PNL Rareș Bogdan de mitocănie, pentru că ”dinamitează” o coaliție ”numai cu știri false” și subliniază că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade.

Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern”, a afirmat, miercuri seară, premierul Marcel Ciolacu, adăugând că ”dacă cineva va ieşi din această coaliţie eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”, a declarat Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Circ și dileală în Parlament la votul de retragere a imunității pentru ex premierul Cîțu, în V, Șoșoacă se compară cu Xena: ”Hello, Superman, Xena is speaking”

Circ și dileală în Parlament la votul de retragere a imunității pentru ex premierul Cîțu, …