Acasă Politic Scandal la dezbaterile din Parlament pe proiectul legii offshore, George Simion, către incompetentul ministru al Energiei, Virgil Popescu: ”Hoțul”

Scandal la dezbaterile din Parlament pe proiectul legii offshore, George Simion, către incompetentul ministru al Energiei, Virgil Popescu: ”Hoțul”

1
434

A fost scandal din nou în Parlament, în această dimineață. Liderul AUR, George Simion, l-a numit pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, un ”hoț”.

Scandal în comisiile reunite de buget și industrii din Camera Deputaților, la dezbaterea legii offshore. Parlamentarii AUR au apostrofat invitații la dezbateri, în timp ce restul parlamentarilor au cerut evacuarea membrilor AUR participanți la ședința comisiei. La finalul dezbaterilor, ministrul energiei Virgil Popescu a fost urmărit de George Simion cu care a avut un schimb de replici. Simion l-a împins pe holurile Parlamentului pe deputatul PNL Călin Bota. Întrebat de jurnalișit de ce l-a împins, Simion a spus ”pentru că s-a pus în fața mea”.

Ăsta este hoțul de ministru al Energiei! Ministrul energiei și reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoțul acesta (Virgil Popescu, n.red.), nevasta lui are o benzinărie OMV Petrom. Și vine astăzi în fața dumneavoastră… Este un hoț!”, a declarat în această dimineață George Simion.

Virgil Popescu nu a răspuns în niciun fel acuzațiilor, însă scandalul a continuat între deputatul Dan Tănasă și George Simion și reprezentantul Asociației patronale de Petrol și Gaze care a venit în Comisie pentru a asista la dezbateri.

Cei doi l-au jignit și i-au adus acuzații grave acestuia. Până la urmă reprezentantul Asociației patronale de Petrol și Gaze a trebuit să părăsească sala pentru a se liniști spiritele.

În acest moment s-au reluat dezbaterile pe proiectul de lege. Cei de la AUR sunt nemulțumiți de forma pe care o are legea offshore. Aceștia spun că, în momentul de față, statul român este cel care pierde și doar investitorii străini au de câștigat de pe urma unui astfel de proiect de lege.

Potrivit acestora, investitorii au și exploatările de gaze și vor fi și principalii beneficiari ai acestor exploatări de gaze în timp ce statul român, care este proprietarul gazelor din Marea Neagră, ar urma să câștige mult mai puțin decât aceștia.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, marţi, că legea offshore este foarte importantă şi nu înţelege graba cu care actul normativ este trecut prin Parlament, beneficiarul gazelor din Marea Neagră fiind o companie de stat, dar nu a statului român, ci a celui austriac.

Înainte de începerea şedinţei, deputatul AUR a protestat faţă de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat, în sala de dezbateri, între reprezentanţii mai multor firme, între care OMV Petrom.

Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (…) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei – n.r.)! Hoţul – OMV! Bravo!”, a susţinut George Simion, potrivit Agerpres. Ulterior, ministrul Energiei şi-a schimbat locul în sala de şedinţe.

Totodată, în timpul dezbaterilor, parlamentarul AUR Dan Tănasă a apostrofat mai mulți reprezentanți ai Federației Patronale Petrol și Gaze. Acesta i-a numit ”slugoi”, ”gunoaie” sau ”obraznici”.

La finalul dezbaterilor, când au părăsit sala de ședință, liderul AUR George Simion și ministrul Energiei Virgil Popescu au avut o altercație în Parlament. Virgil Popescu era însoțit de deputatul PNL Călin Bota, moment în care George Simion l-a împins pe cel din urmă. Întrebat ulterior de jurnaliști de ce l-a împins, George Simion a spus: ”Pentru că s-a pus în fața mea”.

Legea offshore, votată în comisiile de specialitate.

Parlamentarii din comisiile de specialitate au adoptat marți legea offshore, urmând ca aceasta să intre la votul final din Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că, odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma.

Odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, statul român, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma. Avem timp până la sfârşitul anului 2026, 2027 să ne pregătim în aşa fel încât să consumăm cât mai mult şi vom deveni şi un furnizor de securitate energetică regională”, a susţinut Virgil Popescu, la dezbaterea în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore.

El a menţionat că proiectul a fost iniţiat împreună cu liderii coaliţiei de guvernare.

Este un proiect de lege care vrea să deblocheze investiţiile din Marea Neagră. Să nu uităm că legea care a fost aprobată în Parlament în anul 2018 practic a blocat investiţiile din Marea Neagră. (…) Acest proiect de lege vine să deblocheze, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost şi asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului roman ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a României”, a explicat ”liberalul” Virgil Popescu.


Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Neînțelegeri în coaliția de guvernare, PSD nu este de acord cu măsura lui Ciucă al nost’ privind compensarea combustibilului la pompă

Nemulțumiri și neînțelegeri în coaliția de guvernare, PSD nu este de acord cu măsura premi…