Acasă Politic Scandal și încălcarea procedurii în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

Scandal și încălcarea procedurii în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

0
259

Dacă încălcarea procedurii în Parlament poartă pecetea neo marxiștilor, atunci e de bun augur, dar doamne ferește să fi venit de la ”ciuma roșie”, că luau rezistacii și hashtagul și tefeliștii și onegeurile și horeca și corporațiile și piața Victoriei foc!

Momente tensionate în Parlament, la finalul şedinţei de luni, în care a fost dezbătută moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. În momentul în care preşedinta şedinţei a anunţat închiderea sesiunii, deputatul PSD Alfred Simonis a cerut prelungirea programului pentru a fi dat votul pe moţiune. Atunci au început huiduielile în sală.

Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Partidul Social Democrat voia ca votul pe moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Vlad Voiculescu să fie dat astăzi. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că preşedintele şedinţei, Cristina Prună de la USR, a închis sesiunea, oprindu-le microfoanele parlamentarilor social-democraţi care cereau continuarea programului.

Deputatul PSD Alfred Simonis a intrat într-un clinci verbal cu Cristina Prună, reproşându-i că şedinţa nu s-a încheiat. „Una e să încheiem dezbaterile şi alta e să încheiem şedinţa. Şedinţa nu a fost încheiată. Suntem în timpul programului de lucru. Am făcut o solicitare şi aveţi obligaţia să o supuneţi la vot! ACUM!. Dacă aveţi majoritate, demonstraţi-o acum!„, a strigat Alfred Simonis (PSD) de la tribuna Camerei Deputaţilor. PSD voia să profite de faptul că din sală plecaseră mulţi parlamentari USR-PLUS şi PNL, iar un eventual vot pe moţiunea simplă ar fi fost câştigător pentru PSD.

Scandal în Parlament. Huiduieli în sală. În acel moment, din sală s-au auzit huiduielile parlamentarilor puterii, care dezaprobau atitudinea lui Simonis. „Aveţi o solicitare de supunere la vot a unui lider de grup parlamentar, solicitare pe care puteţi să o respingeţi prin vot dacă aveţi majoritate. Sunteţi vreo 7 partide care formaţi un Guvern. Supuneţi la vot şi demonstraţi-vă majoritatea. De ce lipsesc parlamentarii? Vă propun prelungirea programului de lucru cu 30 de minute, vă rog să supuneţi la vot!”, a continuat Simonis de la microfonul vorbitorului.

În acel moment, Simonis a început să se certe cu un alt parlamentar din sală care i-a cerut să înţeleagă faptul că s-a terminat programul: „Cum să am… măi, Gabi, a zis ea (Cristina Prună) că a închis dezbaterile. Gabi, fiţi rezonabili!„, a spus Simonis.

Scandal în Parlament. Preşedintele le-a şedinţei a închis microfonul parlamentarilor PSD. Şedinţa s-a încheiat cu huiduielile parlamentarilor PSD în momentul în care Ionuţ Moşteanu de la USR a anunţat că „Votul pe moţiunea simplă este miercuri, la şedinţa de vot final. Vă rog, constataţi încheierea şedinţei, şi-au făcut numărul şi colegii de la PSD, şi cei de la AUR. Ne vedem miercuri!

În momentul în care Alfred Simonis a vrut să intervină din nou, preşedinta şedinţei, Cristina Prună, a cerut ca acestuia să-i fie închis microfonul. După acest moment, Cristina Prună a declarat închisă şedinţa Camerei Deputaţilor.

Și pentru că Dubla Măsură e lege de stat în România, să ne aducem aminte ce se întâmpla la finalul anului 2020, atunci când noul Parlament era învestit:

AUR a reușit să declanșeze primul său scandal în parlament, reclamând existența unor ”înțelegeri” pentru alegerea conducerii Camerei Deputaților, adică acțiuni care intră în regula jocului și în logica democratică a funcționării Camerei. Scandalul a fost declanșat când liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a propus supunerea la vot a prelungirii ședinței pentru alegerea conducerii Camerei Deputaților, după ce deputații au depus jurământul. AUR s-a opus iar decanul de vârstă al parlamentului, Lucian Feodorov (AUR), care a condus ședința Camerei înainte de alegerea unui președinte, a declarat ședința închisă și a plecat de la tribună motivând că este obosit.

Imediat, copreședintele AUR, George Simion, a făcut o serie de declarații de la tribuna parlamentului lansând amenințări împotriva „blatului” făcut de PNL, PSD și USR. El și-a continuat declarațiile și în fața camerelor de luat vederi, pe holurile parlamentului, reclamând „înțelegeri” între partide, amenințând inclusiv cu o acțiune penală, fără să poată explica nici care e culpa comisă de celelalte partide care s-au adunat pentru a alege un președinte al Camerei și nici ce articol de lege va invoca pentru a demonstra comiterea unei fapte penale.

Alfred Simonis (PSD) a luat cuvântul și a spus că trebuie îndepărtat Ludovic Orban din politică.

Apoi, în plin haos, a revenit la tribună și a anunțat, în hohotele de râs ale sălii, că va candida și el la conducerea Camerei.

”Dacă nu ați înțeles, candidez și eu la conducerea Camerei”.

Acela a fost momentul în care Feodorov, de la AUR, a declarat ședința închisă, după ce a anunțat că au fost validate 329 de mandate și că 322 de deputați au depus jurământul, constituindu-se, astfel, Camera Deputaților pentru legislatura 2020 – 2024.

Înainte de a fi închisă ședința, George Simion a strigat de la microfonul Camerei, că PNL cu PSD și USR au făcut „blat” și s-a arătat nemulțumit că au ”împărțit toate comisiile și funcțiile”, amenințând că „nu merge chiar așa, mai stați un pic, băieți”.

După retragerea parlamentarilor AUR din Parlament, deputații au luat pauză de 20 de minute pentru a-i întreba pe decanii de vârstă, în ordine descrescătoare, cine vrea să conducă ședința.

Cel care a aceptat a fost Iusein Ibram, de la minorități.

Prin vot s-a decis şi prelungirea programului de lucru după ora 24,00. De asemenea, s-a decis să fie ales în această şedinţă preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi componenţa Biroului permanent.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Circ în Parlament la dezbaterea bugetului pe 2021, Ludovic Orban amenințări la adresa grupului PSD

În plenul reunit al Parlamentului, au început cu scandal, dezbaterile pe bugetul pentru an…