Acasă Politic Schimbare de strategie, coaliţia de guwernare a decis să nu mai discute public despre un procent pentru majorarea pensiilor

Schimbare de strategie, coaliţia de guwernare a decis să nu mai discute public despre un procent pentru majorarea pensiilor

0
472

Coaliţia de Guvernare a decis, să nu mai discute public despre un procent pentru majorarea pensiilor. Liderii PSD şi PNL dau însă asigurări că vor exista creşteri ale veniturilor. Iată ce a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Între timp, milioane de români aşteaptă să afle ce se va întâmpla cu ei de anul viitor, având în vedere că au auzit în ultima perioadă procente de la 5 până la 16% pentru creșterea pensiilor.

Liderii PSD şi PNL dau însă asigurări că vor exista creşteri ale veniturilor, însă totul se va decide şi se va anunța clar odată ce vor vedea cifrele bugetului pentru 2023.

Întrebat despre acest demers, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus:

Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi.

Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10%.

Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor.

Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Încarcă mai mult

Vezi Și

Secretarul de stat american, Antony Blinken, după ministeriala NATO: „Mesajul reuniunii de la București este că, susținem Ucraina cât va fi necesar pentru a câștiga războiul”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, declarații după ministeriala NATO de la Bucur…