Acasă Politic Senatul i-a ridicat imunitatea fostului premier Florin Cîțu zis și Superman, ”liberalul” poate fi acum urmărit penal în ”Dosarul Vaccinurilor”

Senatul i-a ridicat imunitatea fostului premier Florin Cîțu zis și Superman, ”liberalul” poate fi acum urmărit penal în ”Dosarul Vaccinurilor”

0
1
256

Senatul i-a ridicat imunitatea fostului premier Florin Cîțu zis și Superman, ”liberalul” poate fi acum urmărit penal în ”Dosarul Vaccinurilor”. S-au înregistrat 90 de voturi ”pentru”, două voturi ”contra”, iar trei senatori nu au votat.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Votul a fost secret cu bile, fiind înregistrate 90 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”. Cîţu a susţinut, la dezbaterile din plen, că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru „în conformitate cu legislaţia din România„.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

Fostul premier Florin Cîţu a declarat miercuri, în plenul Senatului, că acţiunile sale ca prim-ministru au fost întotdeauna îndreptate către ieşirea „cât mai rapidă” din pandemia de COVID-19 şi din criza economică creată ca urmare a acestei situaţii sanitare, menţionând că a pus pe primul loc sănătatea românilor, în acest context „imprevizibil” şi „complicat”. „Ne aducem cu toţii aminte că ceea ce a început ca o simplă răceală a ajuns să fie, de fapt, un virus mortal devastator, imprevizibil, rezistând la cam toate tratamentele pe care le aveam atunci, un virus care a închis planeta.

România a făcut faţă unei situaţii extrem de dificile fără spitale specializate, un sistem de sănătate suprasolicitat şi luat prin surprindere. Ca premier, acţiunile mele au fost întotdeauna îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie şi din criza economică, creată ca urmare a acestei situaţii pandemice. (…) În tot acest context imprevizibil, dificil, complicat, am pus pe primul loc, în perioada când am fost premier, dar şi ministru al Finanţelor, sănătatea românilor, libertăţile individuale şi economice. Eram conştient, în fiecare clipă, că orice decizie luată avea implicaţii, mai mult ca niciodată, pentru viaţa oamenilor. Câte spitale, câte paturi ATI, câte cadre medicale, câte resurse ale statului erau suficiente pentru a ne asigura că fiecare român are tot ce-i trebuie„, a transmis Cîţu.

El a adăugat că, în ciuda acestor dificultăţi, România a înregistrat o creştere economică sănătoasă. „În ciuda acestor dificultăţi şi a tot felul de evenimente neprevăzute, am putut vedea o creştere economică sănătoasă şi o revenire a economiei în 2021, dar şi o eliminare a efectelor pandemiei din sectorul economic. E important să ne amintim astăzi că România a fost lovită de valul patru al pandemiei în perioada septembrie 2021 şi a mai urmat un val cinci, care a durat până în martie 2022. Cine putea să spună în 2021 că vom avea şi valul patru şi valul cinci, că vor fi efecte devastatoare pentru noi toţi?„, a susţinut senatorul PNL.

Florin Cîţu, în plenul Senatului: ”Am pus pe primul loc sănătatea românilor, libertăţile individuale şi economice. Ca premier, acţiunile mele au fost îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie. Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba.”

Florin Cîţu a declarat în plenul Senatului că timp de trei ani de zile, între 2020 şi 2023, România dar şi toate ţările lumii, au fost afectate de o pandemie de o duritate extremă, cu o forţă pe care nu o estima nimeni, şi omenirea nu era pregătită, astfel că deciziile erau luate de la o zi la alta.

În discursul său de la tribuna plenului, Cîțu a declarat că își asumă deciziile Guvernului din perioada în care a fost premier, pentru că a făcut ceea ce trebuia să facă. ”Este important să ne amintim azi că România a fost lovită de valul 4 al pandemiei din septembrie 2021 și a urmat un val 5 care a durat până în martie 2023.

Cine putea să spună în 2021 că vom avea și valul 4 și valul 5, cu asemenea efecte devastatoare, când majoritatea țărilor din Europa au reintrodus restricții la începutul anului 2022?! În tot acest context imprevizibil, dificil, complicat am pus pe primul loc, cât am fost premier sănătatea românilor”, a declarat Cîțu.

Totul era atunci supus ipoztezelor, nu existau date concrete cu privire la soluţionarea situaţiei”, a precizat fostul premier.

El a menţionat că această incertitudine a durat ani de zile şi ”ceea ce a început ca o simplă răceală, a ajuns să fie de fapt un virul mortal, devastator, imprevizibil, rezistent la toate medicamentele, care a închis toată planeta”.

Florin Cîţu a arătat că România a făcut faţă unei situaţii extrem de dificile, fără spitale specializate, cu rezerve de statlăsate goale şi un sistem medical suprasolicitat şi luat prin surprindere. ”Ca premier, acţiunile mele au fost îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie şi din criza economică, creată ca urmare a acestei situaţii pandemice”, a mai afirmat Cîţu.

În tot acest context dificil, complicat, am pus pe primul loc, atât timp cât am fost premier dar şi ministru al Finanţelor, sănătatea românilor, libertatăţile individuale şi economice. Eram conştient, în fiecare clipă, că orice decizie luată avea implicaţii mai mult ca niciodată pentru sănătatea oamenilor. (..) Am păstrat în acea perioadă cea mai liberă economie din UE iar românii au putut să aleagă dacă se vaccinează sau nu şi cu ce vaccin doresc să se vaccineze. Îmi asum că în acel moment, Guvernul României a făcut, în contextul imprevizibil şi complicat, cu datele pe care le avea atunci, ceea ce putea să facă”, a afirmat Florin Cîţu.

Mi-am indeplinit corect atribuţiile, în toate funcţiile pe care le-am deţinut, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Şi de acum înainte, atâta timp cât rămân în politică, mă voi bate pentru bunăstarea tuturor românilor. Mă voi bate privind impozitarea contractelor part-time, să reduc impozitul de dividente, să scot toate taxele introduse de socialişti şi să eliberez toate pieţele de intervenţiile statului cu bocancii. Mă voi lupta ca românii să plătească o singură contribuţie la sănătate, dintr-o singură sursă de venit. Mă voi lupta pentru taxe mici, plătite de toţi, fără excepţie. Vă voi lupta pentru o Românie de dreapta, care să ofere aceleaşi oportunităţi pentru toţi românii. Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba”, a mai spus Cîţu.

Comisia juridică a Senatului a acordat, miercuri, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 0 seconds of 56 secondsVolume 90%

Comisia juridică a Senatului a acordat, miercuri, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Punctul de vedere al Comisiei juridice va intra miercuri în plenul Senatului, care va dezbate şi vota, începând cu ora 12:00, solicitarea DNA în cazul Cîţu.

Senatorul PNL şi-a studiat dosarul împreună cu doi avocaţi, la Comisia juridică, şi a precizat că este ”normal” un vot favorabil pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, astfel încât ancheta să se deruleze în continuare.

Fostul premier a subliniat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru ”în conformitate cu legislaţia din România”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

În fața colegilor senatori din Comisie, Florin Cîțu și-a exprimat nedumerirea pentru faptul că nu a fost chemat să dea explicații și fostul premier Ludovic Orban și nici oameni din Comitetul pentru vaccinare din subordinea MApN. Cîțu nu a răspuns la întrebarea dacă ar trebui anchetat și Nicolae Ciucă, actualul lider PNL și fost premier, care la vremea respectivă, era ministrul Apărării.

Anterior, Cîțu a precizat că nu se pune problema să demisioneze din PNL și că i se pare firească decizia partidului de a votat pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

Am deplină încredere în actul de justiție și sunt convins ca procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului”, a scris acesta pe facebook. Cîțu a mai precizat că nu se pune problema să demisioneze din PNL și că i se pare firească decizia partidului de a votat pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

Și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă se află în vizorul DNA. Pentru cercetarea penală a acestora este nevoie, însa, de încuviințarea președintelui Klaus Iohannis. Urmează ca șeful stataului să se pronunțe.

Prejudiciul total provocat statului, în dosarul achiziționării vaccinurilor anti-Covid, se ridică la UN MILIARD de euro. Banii au fost cheltuiti pe 90 de milioane de doze de vaccin. Reacțiile politice izbucnesc de la o oră la alta, iar USR-ul acuză coaliția de la guvernare de diversiune a opiniei publice în pragul campaniei electorale.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

USL 2.0, Ciolacu şi Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

USL 2.0, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este …