Acasă Politic Şerban Nicolae, propunerea PSD pentru şefia Senatului

Şerban Nicolae, propunerea PSD pentru şefia Senatului

0
0
899

Senatorul PSD Șerban Nicolae va fi propunerea PSD pentru șefia Senatului, au decis prin vot membrii grupului parlamentar al PSD de la Senat. Șerban Nicolae a obținut mai multe voturi decât contracandidatul său Radu Oprea.

Șerban Nicolae este alegerea PSD pentru conducerea Senatului, a confirmat acesta.

Votul va fi mâine în plen, din câte am înțeles. Nu știu cine mai candidează (în afară de mine – n.r.). Vă dați seama că am fost liderul grupului 3 ani și jumătate. Tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cât se poate de onest și de bună credință, din proprie inițiativă. Nu a fost niciodată nevoie să îmi iau măsuri de precauție cu proprii colegi.

De altfel cred că activitatea mea în Senat este suficient de bine cunoscută ca să primesc sprijinul colegilor și aparținători altor grupuri parlamentare sau altor partide”, a spus Nicolae, care s-a calificat pentru această candidatură după ce senatorii PSD l-au nominalizat în defavoarea lui Radu Oprea.

Senatul va vota, în plenul de miercuri, președintele forului legislativ. Funcția este deținută interimar de Titus Corlățean. În schimb, PNL o propune pe Alina Gorghiu, iar USR, pe Vlad Alexandrescu.

Postul a rămas vacant după demisia din funcție a lui Teodor Meleșcanu, în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat că fostul ministru de Externe fusese ales ilegal.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca votul pentru alegerea șefiei forului legislativ să aibă loc miercuri, care va fi între orele 10.30 și 13.00.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Kelemen Hunor îi răspunde lui Rareș Bogdan: ”Nu îmi pun mari speranțe în candidatura lui Iohannis la NATO, de la ambiție personală și până la funcție e cale lungă”

Facebook 15 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Kelemen Hunor îi răspunde lui Rareș…