Acasă Politic Și Marcel Ciolacu începe să bată șaua pe modificarea Constituției: ”Este un demers care trebuie pornit”

Și Marcel Ciolacu începe să bată șaua pe modificarea Constituției: ”Este un demers care trebuie pornit”

0
287

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că modificarea Constituţiei este un demers care trebuie început de actuala coaliţie de guvernare, mai ales ţinând cont de faptul că se bucură de o largă majoritate în Parlament.

Tema modificării Constituţiei a apărut imediat după formarea actualei coaliţii de guvernare, în noiembrie 2021, dar având în vedere problemele stringente cu care România s-a confruntat în acest timp, preţul energiei şi al carburanţilor, inflaţia galopantă, războiul din Ucraina – a fost pusă în aşteptare până la momentul actual. Modificarea legii fundamentale a României este îmbrăţişată de liderii partidelor coaliţiei, dar părerile acestora diferă în ce priveşte articolele ce ar urma a fi schimbate: dacă PNL ar dori atribuţii sporite pentru preşedinte, Marcel Ciolacu declară că nu crede că este cazul ca şeful statului să primească prerogative suplimentare.

Societatea se modernizează, temele sunt cu totul altele. Cred că nimeni se mai aștepta ca în Europa să mai avem de-a face cu un război. Trebuie privite din toate unghiurile și sunt convins că vor fi mai multe opinii și decizii. Nici eu, nici dvs nu modificăm Constituția astăzi. Este un demers care trebuie pornit. Eu spun că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem”, a spus Ciolacu.

Eu nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte”, a mai spus liderul PSD, întrebat dacă trebuie modificate atribuțiile președintelui.

Este un proces amplu, după cum bine știți, și urmează printr-o dezbatere cu toate instituțiile, o dezbatere în Parlament.

Dar, de obicei, când ai majorități atât de consistente cum există această coaliție cu asemenea majoritate în Parlament, îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe. Știți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției, presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri, nu trebuie ceva anume.

Societatea se modernizează, provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se aștepta ca în Europa să avem de-a face cu un război. Și atunci trebuie privită problema din toate unghiurile și sunt ferm convins că vor fi privite toate unghiurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sunt ferm convins că nu vom modifica Constituția astăzi. Este un demers care trebuie pornit. Eu astăzi am făcut un anunț, că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem.

Cred că ar trebui constituită o comisie specială, fiind și de la Cameră și de la Senat, cum se face acum și cu legile siguranței naționale și acolo pornit acest demers”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Scandal la dezbaterile din Parlament pe proiectul legii offshore, George Simion, către incompetentul ministru al Energiei, Virgil Popescu: ”Hoțul”

A fost scandal din nou în Parlament, în această dimineață. Liderul AUR, George Simion, l-a…