Acasă Politic Sondaj AVANGARDE iulie 2022, PSD şi Marcel Ciolacu conduc detaşat în topul preferinţelor românilor

Sondaj AVANGARDE iulie 2022, PSD şi Marcel Ciolacu conduc detaşat în topul preferinţelor românilor

0
831

Un sondaj AVANGARDE, realizat în luna iulie 2022, arată topul partidelor şi politicienilor în care românii au cea mai mare încredere.

PSD este în creștere în opțiunile de vot ale românilor, fiind în iulie pe primul loc cu 37%, cu două procente mai mult decât luna precedentă, potrivit ultimului sondaj Avangarde.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu este liderul în care românii declară că mai degrabă au încredere (25%), urmat de premierul Nicolae Ciucă (18%), președintele Klaus Iohannis (15%), George Simion (11%) și Cătălin Drulă (9%), se arată în acelaşi sondaj.

La întebarea ”dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră personal cu ce partid politic ați vota?”, doar 38% au indicat un partid anume. Potrivit acestor răspunsuri, PSD ar obține 37% din voturi, PNL 23%, AUR 11% iar USR 9%. UDMR este la limita pragului electoral cu 5%. Noul partid al lui Dacian Ciolos este cotat cu 1% iar fostul premier are cea mai slabă cotă de încredere: 6%. Procentul mic de români care şi-au exprimat opţiunea ar putea indica o nouă rată foarte mare de absenteism la vot şi arată neîncrederea crescândă a populaţiei în autorităţi, partide politice şi chiar lideri politici.

De altfel, sunt de remarcat procentele mari de neîncredere cu care sunt tratați toții liderii politici măsurați în sondaj.

Sondajul AVANGARDE a fost realizat în perioada 22-31 iulie 2022, prin metoda CATI, pe un număr de 902 subiecţi, populaţie adultă de 18 ani şi peste. Sondajul are o eroare maximă de eşantionare de +/- 3,4% la un nivel de încredere de 95%.

În topul politicienilor, primele trei locuri sunt ocupate de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Nicolae Ciucă, prim-ministru şi preşedintele PNL, şi preşedintele Klaus Iohannis.

Următoarele locuri în topul politicienilor în care românii au încredere sunt ocupate de George Simion (AUR), Cătălin Drulă (USR), Ludovic Orban şi Dacian Cioloş.

În ceea ce priveşte topul partidelor, PSD conduce în continuare detaşat, fiind urmat de PNL.

Potrivit sondajului AVANGARDE, topul partidelor este următorul: PSD (37%), PNL (23%), AUR (11%), USR (9%), UDMR (5%), PMP (4%), PUSL (3%).

 

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

O altă ședinţă cu năbădăi, în coaliție s-a discutat problema preţului la energie, rectificarea bugetară şi discursul rasist al lui Viktor Orban la Tuşnad

Şedinţă de coaliţie cu scântei. PNL, PSD şi UDMR au discutat problema preţului la energie,…