Acasă Politic Un alt scandal mocnește în coaliție, primvicepreședintele PNL, Motreanu, îl acuză pe Ciolacu, că girează atacurile la miniștrii liberali

Un alt scandal mocnește în coaliție, primvicepreședintele PNL, Motreanu, îl acuză pe Ciolacu, că girează atacurile la miniștrii liberali

0
0
220

Un nou scandal a izbucnit în sânul coaliției de guvernare după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ca PNL să nu mai poată încheia alianțe locale cu alte partide în afara social-democraților. Primvicepreședintele PNL Dan Motreanu a declarat că, acest lucru nu este posibil atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii PNL.

Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL.

Este exclus ca șeful unei organizații slabe a PSD, cum este cea de la Giurgiu, să atace într-o postare trei miniștri ai PNL, si nu este prima dată, si nu doar pe ministrii PNL. Altădată și pe reprezentanții PNL din conducerea Consiliului Județean Giurgiu, fără să aibă aprobarea Președintelui sau a conducerii centrale PSD.

Președintele PSD Giurgiu, cel care a pierdut CJ în alegerile locale din 2020, a fost ales de curând în funcție, dar asta doar după ce a primit aprobarea de la conducerea centrală a PSD – așa este la PSD acolo unde au lideri slabi, prin urmare este încă în „evaluare” pentru a rămâne președinte de organizație a PSD pentru alegerile din 2024. Din acest motiv, dați-mi voie să cred că a avut avizul Președintelui Ciolacu sau a conducerii Centrale PSD pentru a ataca pe cei 3 miniștri PNL.

După cum vedeți, este o diferență foarte mare între ceea ce declară Președintele PSD și acțiunea sa politică. Este o diferență foarte mare între abordarea premierului Ciucă – care niciodată nu a încurajat atacurile în coaliție, dimpotrivă a preferat să nu răspundă atunci când a fost atacat el sau PNL – și cea a lui Marcel Ciolacu care încurajeaza liderii din eșalonul 2-3 al partidului să atace miniștrii PNL sau să ii încurajeze să facă oferte pentru ”atragerea” unor primari PNL.

Prin urmare, în aceste condiții, este greu să vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL si PSD”, a declarat primvicepreședintele PNL Dan Motreanu.

Reacția liberalului vine după ce președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru ”capetele înfierbântate de la PNL”.

În postare, social-democratul îi acuză pe liberali că „jumătate dintre miniștrii” lor sunt cu probleme, dând exemplul ministrului de Interne, Lucian Bode, ministrului Jusiției, Cătălin Predoiu și pe cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut în coaliție ca PSD și PNL să formeze alianțe obligatoriu și la nivel local, în Consiliul Județean și primării.

Cred că domnii de la PNL care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR unui asemenea primar şi de calibrul unui astfel de primar şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei. Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat. Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Vaslui.

Ciolacu le-a cerut liberalilor să se decidă dacă vor o coaliţie în adevăratul sens al cuvântului, şi la nivel local, nu doar central.

Eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm – vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR? Vrem să nu ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti sau lui Clotilde Armand sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor în acest moment şi pentru a răspunde provocărilor prin care trece nu numai România, întreaga Europă, cu o criză de securitate foarte aproape de noi, cu o criză energetică. Toate acestea venind după o criză pandemică. Trebuie să vedem, dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”, a mai afirmat liderul PSD.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

USL 2.0, Ciolacu şi Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

USL 2.0, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este …