Acasă Politic Un apropo pentru populație? Ședință de Guvern cu măștile pe față, premierul și miniștrii le-au purtat deşi nu sunt obligatorii

Un apropo pentru populație? Ședință de Guvern cu măștile pe față, premierul și miniștrii le-au purtat deşi nu sunt obligatorii

0
411

Premierul Nicolae Ciucă a apărut cu mască la începutul şedinţei de Guvern după explozia cazurilor de COVID-19 în România. Este prima şedinţă a Executivului în care premierul poartă mască, după marea relaxare din martie.

De altfel, toti ceilalţi miniștri din cabinet au participat cu masca de protecție la ședința de Guvern. Ministrul Sănătății le recomandă românilor să poarte masca în spaţiile aglomerate.

Alexandru Rafila a precizat că, deocamdată, nu există bază legală pentru ca masca de protecție să devină obligatorie pe teritoriul ţării noastre.

Apariţia premierului Ciucă cu mască, azi, în şedinţa de guvern a determinat mulţi oameni să se întrebe dacă nu cumva urmează noi restricţii. Avocatul Adrian Cuculis, a vorbit despre ce crede că îi aşteaptă pe români.

Avocatul Adrian Cuculis, care are în instanță zeci de dosare ale românilor ce au contestat restricțiile din pandemie, inclusiv unul personal, a declarat că ne putem aştepta la noi limitări sociale, chiar dacă nu la fel de stricte ca cele din trecut.

Bilanț COVID-19 din 27 iulie 2022, în România. Sub 10.000 de noi cazuri COVID și 29 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.551 mai puține față de ziua anterioară. 1.900 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 279 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Masca de protecţie împotriva COVID-19 revine de actualitate după ce România a înregistrat marţi peste 12.000 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV2.

Guvernul a reintrodus masca la sedinţele de la Palatul Victoria. Premierul si miniştrii au purtat mască de protectie la sedinta de miercuri a cabinetului Ciucă, totul după explozia infectărilor din ultimele zile.

România a înregistrat marţi un record de infectări cu virusul SARS-COV 2 în valul 6. Au fost raportate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În Bucureşti au fost raportate 1492 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar incidenţa a ajuns la 7.17 la mie.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că ”probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri”.

Deşi numărul infectărilor este în creştere, ministrul Sănătăţii a anunţat că nu se pune problema închiderii unor spitale pentru a se trata exclusiv pacienţii cu coronavirus.

Nu va fi o abordare de acest gen. Cel mult, sectiile sau spitalele de infectioase vor avea acest tip de activitate. Incercam sa organizam sectii, compartimente, zone din spital pentru pacientii infectati covid, fara sa ducem la transformarea unor spitale intregi în spitale covid”, a mai declarat Rafila.

Rafila a îndemnat persoanele simptomatice să meargă să se testeze într-o zonă autorizată. ”Confirmarea îi va trimite la medicul de familie pentru cei cu forme uşoare. Pe cei cu comorbidităţi îi sfătuim să meargă la centrele de evaluare, nu trebuie toată lumea să primească medicaţie antivirală. Medicaţia anvirală este toxică, are anumite limitări. Pentru cei cu simptome grave, cu comordibităţi, spitalizarea este soluţia”, a spus Rafila.

Deocamdată autorităţile nu au introdus restricţii COVID-19 în România, dar au făcut o serie de recomandări. Una dintre ele este purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport in comun, în spaţii aglomerate.

Ministrul Sănătăţii a anunţat cât timp vor fi nevoiţi să stea în izolare românii infectaţi cu COVID-19.

In mod evident, daca pacientul este simptomatic si infectat trebuie sa stea in izolare, la domiciliu, asa cum este normal pentru o boala infectioasa. 5 zile se recomanda sa stai in izolare. Pacientii care nu sunt vaccinati au recomadare de 7 zile. Contactii pot sa iasa din casa”,a declarat Alexandru Rafila.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Comisia Europeană mestecă vorbe: ”România este pregătită să adere la Schengen, procedurile încep imediat, dar decizia este la Consiliul UE”

Comisia Europeană: ”România este pregătită să adere la Schengen. Procedurile încep imediat…