Acasă Eveniment Un nou scandal în Camera Deputaţilor, între parlamentari AUR şi USR, Dan Tanasă, către Victor Ilie: ”Mă gunoiule, mă, ai pus mâna pe mine”

Un nou scandal în Camera Deputaţilor, între parlamentari AUR şi USR, Dan Tanasă, către Victor Ilie: ”Mă gunoiule, mă, ai pus mâna pe mine”

0
0
261

O nouă zi, un nou scandal în Parlament. A fost un schimb dur de replici în sedința Camerei Deputaților între aleșii AUR și cei ai USR. Scandalul a pornit de la un proiect de lege care prevedea închiderea minelor din Valea Jiului. Deputatul AUR Dan Tănasă a folosit termeni greu de reprodus și s-a apropiat amenințător de doi aleși USR, în timpul dezbaterilor pe lege. A fost oprit de alți parlamentari care erau în sală.

Un nou scandal a avut loc miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, între mai mulţi deputaţi de la AUR şi USR. Deputatul AUR Dan Tănasă a fost la un pas de bătaie cu parlamentari USR, fiind oprit de alți parlamentari: ”Mă gunoiule, mă!”.

Scandalul a pornit de la un proiect de lege care prevedea închiderea minelor din Valea Jiului.

Deputatul AUR Dan Tanasă l-a acuzat pe deputatul USR Victor Ilie că a pus mâna pe el şi i-a spus ”mă gunoiule, mă”, cerându-i să nu mai vină spre el ”aşa ameninţător”.

Viceliderul grupului USR Bogdan Rodeanu i-a replicat lui Tanasă că nu parlamentarul USR a început, ci el.

George Simion: ”Un sistem ceaușist care a ridicat această țară din punct de vedere energetic. Au fost multe lucruri rele, dar au fost și multe lucruri bune. Huiduiți și credeți că salvarea voastră e la travestiții rujați cu peruci în păr și cu pene de la o anumită comisie, dar cred că voi nu înțelegeți nimic din ce înseamnă viață, domnii de la USR”.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR: ”De 7 ani, în Parlament e prima dată când aud pe cineva că laudă comunismul în Parlament și această laudă vine de la Simion, care avea 4 ani la Revoluție, vine de la Simion care întâi l-a lăudat pe Putin pentru ce face în Ucraina. Acum îl laudă pe Ceaușescu. Simioane, au murit oameni atunci. România nu era un loc în care trăiai bine”.

George Simion: ”S-au făcut și lucruri bune iar sistemul energetic național ridicat de părinții și bunicii noștri trebuie să fie evidențiat în zona de lucruri bune. Nu putem să avem numai lucruri bune și lucruri rele”.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, președinte interimar al Camerei Deputaților: ”Domnule Simion, rugați-vă colegii să se așeze în bancă. Iese conflict acolo. Domnule Dan Tănasă!”.

George Simion: ”Probabil a văzut negru în fața ochilor”.

”Mă gunoiule, mă!”, i-a spus Dan Tanasă deputatului USR, Victor Ilie.

”Dar ce vii aşa la mine? Te rog frumos, nu veni aşa ameninţător spre mine. Te rog frumos. A pus mâna pe mine, gunoiul ăsta. A pus mâna pe mine, Bogdan. De ce nu te-ai dus la el?”, i-a spus Dan Tanasă lui Bogdan Rodeanu, care a intervenit în dispută.

”Am venit la tine?”, îl întreabă deputatul USR Victor Ilie. Rodeanu întreabă ”cine a început?” şi i-a transmis lui Dan Tanasă că el a venit la deputatul USR, nu invers.

Rodeanu întreabă ”cine a început?” şi i-a transmis lui Dan Tanasă că el a venit la deputatul USR, nu invers.

În timp ce senatorii votau ridicarea imunității lui Florin Cîțu, în cealaltă cameră a Legislativului, deputatul AUR, Dan Tanasă a avut ceva de împărțit cu colegul său Victor Ilie, de la USR, pe care l-a numit ”gunoi” și pe care l-a acuzat că „a pus mâna pe el”.

Vorbe grele aruncate în timpul plenului de miercuri al Camerei Deputaţilor. Un scandal de proporții a izbucnit între mai mulți deputați ai USR și AUR. Printre protagoniști: Dan Tanasă și Victor Ilie.

Tanasă iar fi reproșat lui Ilie faptul că ”a venit spre el amenințător”, spunând chiar că ”a pus mâna pe el”. Acesta s-a adresat cu apelativul ”gunoi” la adresa colegului parlamentar din USR, care s-a apărat și a spus că nu a venit la acesta: ”Am venit la tine?”, îl întreabă deputatul USR Victor Ilie pe Dan Tanasă.

Pe de altă parte, din mulțime unul dintre deputați i-a transmis pe același ton lui Tanasă să meargă la locul său: ”Du-te bă la tomberonul tău”, se aude din înregistrare.

”Hoțul” s-a luat la harță cu ”milițianul reșapat”.

Tot în Camera Deputaților, dar la tribună, de data această, au curs epitetele.

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, l-a atins verbal pe unul dintre ”băieții lui Putin”, adică George Simion.

La auzul acestor cuvinte, președintele interimar Alfred Simonis, și-a pus fața în palme. Hai, că ne distrăm, s-a auzit spunând Simonis, pe fundal.

S-a sesizat un membru AUR, care i-a dat replica lui Popescu. Proaspătul deputat AUR, importat de la PSD, Dumitru Coarnă, l-a numit trădător pe fostul ministru.

Popescu nu s-a lăsat.

Ce să faci? Așa e când Moscova îți dă pe scurt, rapid, și un milițian reșapat vine aici și proliferează jigniri. Ești milițian, milițian rămâi, i-a transmis Popescu lui Coarnă.

Incidentul de miercuri vine după un alt derapaj, în plenul de luni al Camerei, când a avut loc un schimb dur de replici între Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, care a vorbit la prezidiu, și liderul deputaţilor AUR, George Simion, pe care l-a ameninţat că îi sparge dinţii şi l-a înjurat, după ce mama i-ar fi fost amenințată cu violul.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat marţi despre schimbul dur de replici în plenul de luni al Camerei Deputaţilor între social-democratul Alfred Simonis şi liderul AUR George Simion, că a fost o greşeală din partea amândurora, însă consideră că „împreună vor găsi calea cea mai bună”.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

USL 2.0, Ciolacu şi Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

USL 2.0, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este …