Acasă Politic Urmașul turnătorului Petrov, Eugen Tomac, a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară

Urmașul turnătorului Petrov, Eugen Tomac, a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară

0
128

Europarlamentarul Eugen Tomac, a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, de cei 708 delegaţi cu drept de vot participanţi la Congresul extraordinar al PMP, organizat la Palatul Parlamentului.

Partidul Mișcarea Populară se reunește sâmbătă, 25.03.2023, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui Congres Extraordinar.În condițiile în care 2024 va fi un an electoral intens, marcat de patru rânduri de alegeri, respectiv locale, europarlamentare, legislative și prezidențiale, mâine, 25.03.2023, PMP va discuta politica de alianțe pentru anul viitor„, a transmis PMP.

Peste 750 de delegați și invitați sunt așteptați astăzi la Congresul Extraordinar PMP.

Tomac a obţinut 705 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, alte două voturi fiind anulate, conform rezultatelor anunţate de organizatori.

Eugen Tomac a mulţumit pentru votul acordat, subliniind că primul obiectiv politic al partidului este crearea, în perioada următoare, a unui „bloc de dreapta” pentru a oferi ţării o alternativă.

„Sunt onorat şi, în acelaşi timp, simt această responsabilitate pe care o avem împreună de dus mai departe. Vă asigur că voi face tot ceea ce trebuie pentru ca partidul nostru să se consolideze, să reuşească să-şi atingă toate obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul 2024, un an plin de provocări, cu patru rânduri de alegeri. Primul obiectiv este să reuşim să creăm acel bloc necesar de dreapta pentru a oferi ţării o alternativă. Şi, evident, următorul obiectiv este să revenim în Parlament cu o echipă de oameni capabili să reprezinte interesele României şi, evident, să dăm viitorul preşedinte al ţării”, a declarat Eugen Tomac.

Ca secretar general al PMP a fost reales Ionuţ Simionca. Bozianu Nicoleta Catălina a fost realeasă pentru funcția de secretar general adjunct, funcție pentru care a fost reales și Razvan Niculae.

De asemenea, au fost realeși 29 de vicepreşedinţi ai partidului și 11 secretari executivi.

Eugen Tomac a mulţumit pentru votul acordat, subliniind că primul obiectiv politic al partidului este crearea, în perioada următoare, a unui ”bloc de dreapta” pentru a oferi ţării o alternativă.

Sunt onorat şi, în acelaşi timp, simt această responsabilitate pe care o avem împreună de dus mai departe. Vă asigur că voi face tot ceea ce trebuie pentru ca partidul nostru să se consolideze, să reuşească să-şi atingă toate obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul 2024, un an plin de provocări, cu patru rânduri de alegeri. Primul obiectiv este să reuşim să creăm acel bloc necesar de dreapta pentru a oferi ţării o alternativă. Şi, evident, următorul obiectiv este să revenim în Parlament cu o echipă de oameni capabili să reprezinte interesele României şi, evident, să dăm viitorul preşedinte al ţării”, a transmis șeful PMP, Eugen Tomac, în cadrul lucrărilor Congresului.

La lucrările Congresului au participat și Vlad Botoș, vicepreședinte USR, în numele președintelui formațiunii, Cătălin Drulă.

De asemenea, a participat și fostul șef liberal, președintele actual al Forței Drepte, Ludovic Orban.

Formațiunea politică a anunțat totodată că anul 2024 este marcat de organizarea a patru rânduri de alegeri, astfel că ”va fi anul în care o alianță de dreapta va fi alternativa corectă la un PNL de stânga și un PSD al pensiilor speciale”.

Vreau să le mulţumesc liderilor USR şi Forţa Dreptei pentru că au fost alături de noi şi, nu întâmplător, am invitat reprezentanţii Partidului Naţional Ţărănesc Maniu – Mihalache, pentru că acest nucleu serios de oameni reprezintă adevărata fibră a PNŢCD, a oamenilor care au plătit puternic pentru convingerile pe care le-au avut. De aceea i-am invitat şi mă bucur că se alătură Partidului Mişcarea Populară şi vom avea acest subiect pe ordinea de zi a primului Consiliu Executiv Naţional”, a mai anunțat președintele formațiunii politice.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Comisia Europeană mestecă vorbe: ”România este pregătită să adere la Schengen, procedurile încep imediat, dar decizia este la Consiliul UE”

Comisia Europeană: ”România este pregătită să adere la Schengen. Procedurile încep imediat…