Acasă Politică Moțiunea simplă împotriva ministrului sănătății Nelu Tătaru a trecut în Parlament

Moțiunea simplă împotriva ministrului sănătății Nelu Tătaru a trecut în Parlament

0
314

Încă un ministru din guvernul incompetent și avid de putere PNL-Iohannis-Orban, a fost picat pin Parlament printr-o moțiune simplă de cenzură, ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost adoptată astăzi, în Camera Deputaților cu 164 voturi „pentru”, 85 „împotrivă” și 48 abțineri, în timp ce doi deputați nu au votat.

Moțiunea intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost inițiată de un grup de 93 de parlamentari PSD, iar prin aprobarea ei social-democrații doresc să atragă atenția ministrului Nelu Tătaru asupra câtorva aspecte ”foarte grave”.

Moțiunea simplă este doar consultativă și are drept scop adresarea unui avertisment politic pentru a remedia o situaţie eronată, fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.

Spre deosebire de aceasta, moțiunea de cenzură produce efecte juridice și politice care duce automat la căderea Guvernului și la reconfigurarea unei noi echipe guvernamentale.

În luna februarie, Guvernul Orban a fost dat jos prin moțiune de cenzură cu 261 de voturi ”pentru” și 139 de voturi ”contra”.

Actualul executiv este din nou amenințat cu moțiunea de cenzură, după ce a prelungit starea de alertă fără încuviințarea Parlamentului. Purtătorul de cuvând, Lucian Romașcanu, a criticat această decizie a Guvernului pe care îl acuză de un ”abuz imens”.

Încarcă mai mult
Load More In Politică
Comments are closed.

Vezi Și

Guvernul PNL-Iohannis-Orban ”reclădește” România cu semianalfabeți, ipocriți, semidocți și atacuri la PSD

PNL fură startul alegerilor și face din programul de relansare economică, un show electora…