Acasă Război Cel mai amplu atac din acest an, Rusia a bombardat peste 100 de localități ucrainene, în ultimele 24 de ore, printre ținte, o rafinărie din centrul Ucrainei

Cel mai amplu atac din acest an, Rusia a bombardat peste 100 de localități ucrainene, în ultimele 24 de ore, printre ținte, o rafinărie din centrul Ucrainei

0
0
80

Ucraina a anunțat miercuri, 1 noiembrie, că Rusia a bombardat mai mult de o sută de localități în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr de bombardamente în cadrul unui singur atac de la începutul anului. De la lansarea ofensivei lor în februarie 2022, forțele ruse au tras milioane de obuze de artilerie asupra orașelor și satelor ucrainene din apropierea liniei frontului, reducând multe dintre ele la ruine în estul țării, potrivit Le Figaro.

Ucraina a anunţat ieri că Rusia a bombardat peste o sută de localităţi în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai amplu bombardament în cadrul unui singur atac de la începutul anului, care s-a soldat cu cel puţin patru morţi.

Bombardamentele din timpul nopţii au ucis o persoană în regiunea nord-estică Harkov şi o alta în regiunea sudică Herson, au raportat oficialii locali.

Totodată, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporojie, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană şi a rănit alte patru în Nikopol, în sudul ţării.

În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 localități din zece regiuni”, a declarat ministrul ucrainean de interne, Igor Klimenko, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. ”Acesta este cel mai mare număr de orașe și sate care au fost atacate de la începutul anului”.

Acesta este cel mai mare număr de oraşe şi sate care au fost atacate de la începutul anului„, a precizat el.

Bombardamentele din timpul nopţii au ucis o persoană în regiunea nord-estică Harkov şi o alta în regiunea sudică Herson, au raportat oficialii locali.

De asemenea, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporojie, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană şi a rănit alte patru în Nikopol, în sudul ţării.

În plus, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, în centrul țării, care nu a provocat victime, a necesitat trimiterea a peste o sută de pompieri pentru a lupta timp de mai multe ore împotriva incendiului care a urmat, potrivit lui Igor Klimenko.

Teama de atacuri asupra infrastructurii energetice ucrainene…

Ucraina și aliații săi occidentali se tem că Rusia își va intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice a țării înaintea temutei ierni, așa cum a făcut anul trecut. Bombardamentele din timpul nopții au ucis o persoană în regiunea Harkov (nord-est) și o alta în regiunea Herson (sud), au raportat oficialii locali. De asemenea, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporijia, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană și a rănit alte patru la Nikopol, în sudul țării.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat miercuri că au doborât 18 din cele 20 de drone rusești lansate în cursul nopții. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a doborât două drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk și Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

În plus, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, în centrul ţării, care nu a provocat victime, a necesitat trimiterea a peste o sută de pompieri pentru a lupta timp de mai multe ore împotriva incendiului care a urmat, potrivit lui Ihor Klimenko.

Rafinăria din orașul Kremenciuk, care a fost lovită, a dus la declanşarea unui incendiu imens, la stingerea căruia au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri. Aceştia s-au luptat timp de mai multe ore cu flăcările.

Ucraina exprimă temeri că Rusia şi-ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurilor energetice ale ţării înainte de venirea iernii, aşa cum a făcut-o anul trecut.

Potrivit ministrului de Interne ucrainean, Igor Klimenko, Rusia a bombardat în ultimele 24 de ore – 118 localităţi din zece regiuni. “Acesta este cel mai mare număr de localităţi vizate într-un singur raid de la începutul anului”, a indicat el.

În bombardamentele de noaptea trecută a fost ucisă o persoană în regiunea Harkov şi o alta în regiunea Herson.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat că au doborât 18 din cele 20 de drone ruseşti lansate pe parcursul nopţii trecute. De cealaltă parte, Ministerul Apărării rus a anunţat că forţele sale au doborât două drone ucrainene în regiunile Briansk şi Kursk, la frontiera cu Ucraina.

De la lansarea ofensivei lor în februarie 2022, forţele ruse au tras milioane de obuze de artilerie asupra oraşelor şi satelor ucrainene din apropierea liniei frontului, reducând multe dintre ele la ruine, mai ales în estul ţării.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali se tem că Rusia îşi va intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice a ţării odată cu apropierea iernii, aşa cum a făcut şi anul trecut. Forţele aeriene ucrainene au anunţat miercuri că au doborât 18 din cele 20 de drone ruseşti lansate în cursul nopţii.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a doborât două drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk şi Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Netanyahu nu dă înapoi în Gaza: ”Războiul continuă cu toată forța înainte, nu va fi niciun armistițiu până când ostaticii nu vor fi aduși înapoi”

Israelul nu se va opri până la finalizarea misiunii de a distruge a Hamas. ”Nu există nici…