Acasă Război De teama escaladării războiului în Europa, arsenal de miliarde de euro pentru România, Ciolacu țintește avioane F35, tancuri Abrams şi sisteme anti-drone

De teama escaladării războiului în Europa, arsenal de miliarde de euro pentru România, Ciolacu țintește avioane F35, tancuri Abrams şi sisteme anti-drone

0
0
100

De teama escaladării războiului în Europa, arsenal de miliarde de euro pentru România, Guvernul Ciolacu țintește avioane F35, tancuri Abrams şi sisteme anti-drone.

Cu Rusia tot mai ameninţătoare în faţa Europei, şeful armatei române ne pune în gardă. Conflicul din Ucraina poate escalada, iar ţara noastră trebuie să se blindeze. Cu un război la graniţă, fabricile de armament reîncep producţia de război: arme şi armament cu tehnologie NATO, explozibili, şi ne pregătim să cumpărăm tancuri moderne, avioane de vânătoare şi sisteme anti-drone.

„Prognoza pe care o facem include scenarii dintre care unele indica probabilitatea escaladarii conflictelor, inclusiv miltiare”, a declarat general locotenent Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major. Şeful Statului Major a lansat noul avertisment în timpul vizitei pe care a făcut-o la cea mai mare expoziţie de tehnică militară din România.

Guvernul are în plan, deja, să cumpere echipamente şi maşini de luptă. România este pe punctul de a semna un contract pentru achiziția a 32 de astfel de avioane F 35 în valoare de 6,5 miliarde de dolari. Negocierile cu firma producătoare sunt în toi. De asemenea, armata română urmează să achiziționeze 54 de tancuri Abrams, cu o valoare totală de 2,53 miliarde de dolari.

O soluție pentru trupele terestre vine din Coreea de Sud. România negociază sa cumpere obuziere autopropulsate si blibdate pentru infanterie din aceasta tara. Sumele vehiculate 1 miliard de dolari pentru 54 de obuziere si 3 miliarde dolari pentru 300 de mașini de luptă ca aceasta. Preţuri mai bune oferă industria noastră de armament, nevoită să se reinventeze.

O companie locală a creat o armă care doboară drone inamice. În urmă cu două luni, aparate de zbor fără pilot au spionat baza americană de la Mihail Kogălniceanu. „Vom fabrica în România un sistem de detecţie şi combatere a dronelor. Un sistem care detectează atât imaginea unei drone, cat şi semnale radio! O categorie de forţe achiziţionează sisteme anti-drone de la compania aceasta!”, a declarat Constantin Pintilie, producător armă anti-dronă.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi fostul şef al Armatei, Nicolae Ciucă, au vizitat standurile producătorilor de tehnică militară împreună cu premierul Marcel Ciolacu. Prim-ministrul a fost curios să încerce o armă folosită de Forţele pentru Operaţiuni Speciale şi a făcut un anunţ important – după ani de zile, mai multe fabrici româneşti de armament încep din nou să producă.

„Uzina Mecanică din Cugir va produce arme și armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană. Romarm și concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea și dezvoltarea de noi capacități pentru producția de muniții de calibru mare, la standarde NATO”, a declarat Marcel Ciolacu, premier.

Cu războiul la graniţă, preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj liniştitor, însă. „România este o ţara sigură, România nu trebuie sa se teama, sigur trebuie sa fim intotdeauna pregatiţi pentru evenimente neasteptate”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. România încearcă acum să recupereze timpul pierdut.

Franţa şi-a anunţat intenţia de a trece la economia de război, iar Germania se pregăteşte şi ea. În topul ţărilor care cheltuie cei mai mulţi bani pe înarmare figurează Polonia, Spania și statele baltice.

Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au participat, miercuri, la deschiderea Expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024. Cei doi au au examinat mai multe arme expuse la târg și au vorbit despre industria românească de apărare.

Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la deschiderea Expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 că România are o tradiţie pe zona de apărare pe care trebuie să o reia. Acesta s-a referit la câteva investiţii în zona industriei de apărare.

”România va avea cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, în judeţul Braşov. Ţara noastră va construi clădirea, iar Uniunea Europeană va finanţa dotarea fabricii de pulberi, vorbind de o investiţie de aproape 400 de milioane de euro. După 20 de ani de inactivitate, fabrica de armament din Reşiţa va produce în scurt timp obuze în baza unui contract semnat de Romarm, ca o subsidiară din România a unei companii britanice.

La începutul acestui an, Centrul de Întreţinere, Reparaţii şi Revizii pentru Elicoptere S-70 Black Hawk din cadrul societăţii Aerostar S.A. Bacău a devenit operaţional. În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunităţile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse”, a declarat Nicolae Ciucă, care a mai spus că România trebuie să crească specialişti în producţia de tehnică militară.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România nu-şi mai permite să facă greşelile din trecut, când uzinele de armament au fost închise, iar cele rămase în viaţă erau ameninţate cu falimentul”. Premierul a mai spus că ministrul Economiei, Radu Oprea pregăteşte un proiect ambiţios privind Drona Românească şi şi-ar dori ca, la ediţia de anul viitor, să vedem un stand dedicat acestui proiect.

Premierul a mai declarat că avem, astăzi, perspectiva ca „industria românească de apărare să aducă în scurtă vreme contracte impresionante şi să ruleze în economie miliarde de euro, dezvoltând zeci şi sute de alte companii furnizoare, pe orizontală”.

”Cel mai bun exemplu este faptul că, astăzi, la acest eveniment, se vor semna înţelegeri comerciale cu importanţi parteneri internaţionali. Uzina Mecanică din Cugir va produce arme şi armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană. Romarm şi concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea şi dezvoltarea de noi capacităţi pentru producţia de muniţii de calibru mare, la standarde NATO. Iar Romaero, căreia mulţi îi cântau deja prohodul, revine ca important furnizor al serviciilor de întreţinere şi reparaţii la aeronavele Boeing şi Airbus. Va semna un memorandum cu un partener de tradiţie din Ungaria”, a ţinut să precizeze Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Pe măsură ce crește amenințarea unui război cu Rusia, Europa ar putea trece la armata obligatorie. E NATO pregătită pentru ce stă să vină?

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Pe măsură ce crește amenințarea unui r…