Acasă Război Declarație duală, Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, le sugerează Ucrainei şi Rusiei să facă pace dar să nu câștige Rusia: ”Multe războaie se încheie prin negocieri”

Declarație duală, Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, le sugerează Ucrainei şi Rusiei să facă pace dar să nu câștige Rusia: ”Multe războaie se încheie prin negocieri”

0
97

Declarație duală, Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, le sugerează Ucrainei şi Rusiei să facă pace dar să nu câștige Rusia: ”Multe războaie se încheie prin negocieri”.

Ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”, spune Jens Stoltenberg înainte de reuniunea de la Bucureşti a miniştrilor de externe din NATO. Stoltenberg va ajunge în România luni şi are programate întâlniri cu ”preşedintele” Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat vineri că nu va exista o pace ”durabilă”, dacă Rusia câştigă războiul din Ucraina şi a spus că ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, motiv pentru care Alianţa va continua să fie alături de Ucraina.

NATO va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Nu vom da înapoi”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă susţinută înaintea reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti.

El a anunţat că NATO îşi va spori ajutorul „neletal” pentru Ucraina. În ceea ce priveşte decizia de a trimite sau nu mai multe unităţi de apărare aeriană în Ucraina, aceasta aparţine statelor membre, este o decizie ”naţională”, a precizat şeful NATO, în condiţiile în care Polonia ceruse Germaniei să trimită sistemele Patriot ale SUA în Ucraina.

Multe războaie se încheie prin negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a adăugat însă că nu va exista ”pace durabilă”, dacă Rusia câştigă în Ucraina. El a subliniat, de asemenea, că Finlanda şi Suedia trebuie să fie primite ca ”membri cu drepturi depline” ai alianţei, în condiţiile în care Ungaria şi Turcia sunt singurele care nu au ratificat încă aderarea celor două state la NATO.

El a subliniat, de asemenea, că Finlanda şi Suedia trebuie să fie primite ca „membri cu drepturi depline” ai alianţei, în condiţiile în care Ungaria şi Turcia sunt singurele care nu au ratificat încă aderarea celor două state la NATO.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, va ajunge în România luni şi are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a informat NATO, potrivit AGERPRES.

Potrivit unui comunicat transmis presei, înaltul oficial va susţine o conferinţă de presă comună cu preşedintele României (în jurul orei 17,00) şi va face declaraţii de presă alături de ministrul român al Afacerilor Externe (aproximativ ora 17,35).

În cursul zilei de marţi, conform sursei citate, Stoltenberg se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Secretarul general NATO va fi prezent în România în perioada 28 – 30 noiembrie pentru a prezida reuniunea miniştrilor de Externe aliaţi, eveniment ce are loc marţi şi miercuri. De asemenea, în cursul zilei de marţi, Stoltenberg va participa la Aspen – GMF Bucharest Forum, unde va susţine un discurs.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Vezi Și

Propagandistul lui Putin, delir și criză de nervi, după ce Olaf Scholz a anunțat, că trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina: ”Naziști nenorociți”

Propaganda Moscovei a reacționat furibund după ce informațiile din presa occidentală au ar…