Acasă Război Fiul lui Dmitri Peskov, Nikolai Peskov, refuză să meargă la război: ”Voi rezolva asta la un alt nivel, eu sunt domnul Peskov”

Fiul lui Dmitri Peskov, Nikolai Peskov, refuză să meargă la război: ”Voi rezolva asta la un alt nivel, eu sunt domnul Peskov”

0
169

Fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin, păcălit că trebuie să se înroleze și să lupte în Ucraina: ”Eu sunt domnul Peskov, o voi rezolva la alt nivel”.

Un jurnalist de la Politika Media, canal rus asociat opozantului Alexei Navalnîi, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și i-a spus că trebuie să vină la un examen medical la ora 10 dimineața a doua zi, scrie publicația rusă independentă Media Zona.

Dmitri Nizovtsev, autorul farsei, s-a dat drept recrutor militar și i-a spus lui Nikolai că îl așteaptă în urma ordinului de „mobilizare parțială” anunțat de Putin.

Bineînțeles că nu voi veni mâine, la 10 dimineața. Dacă știți că sunt domnul Peskov, trebuie să înțelegeți că nu este chiar bine să fiu acolo. O voi rezolva la un alt nivel”, i-a răspuns Nikolai, 32 de ani, lui Nizovtsev, după ce a renunțat la mai multe apeluri de la gazdă.

Fiul lui Peskov a adăugat că trebuie să ”înțeleagă ce se întâmplă” și ”ce drepturi are”.

Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg cât de oportună este apariția mea acolo, mă refer la anumite nuanțe politice”, a concluzionat Nikolai.

Dmitri Peskov spune că discuția dintre fiul său și susținătorii opoziției, ai lui Alexei Navalnîi, a fost ”scoasă din context”.

Familia lui Peskov, copiii săi Nikolai și Elizaveta, precum și soția sa, Tatyana Navka, a fost pe listele de sancțiuni ale SUA și ale UE după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Vladimir Putin a anunțat o ”mobilizare parțială” a rușilor aflați în rezervă.

Ministerul Apărării a raportat că măsura afectează 300.000 de oameni.

Bineînțeles că nu voi fi acolo la 10 dimineața mâine. Sunt domnul Peskov, ar trebui să vă dați seama că nu e chiar corect pentru mine să fiu acolo. Voi rezolva asta la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am.

(…). Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg dacă este fezabil să fiu acolo – vorbesc despre anumite nuanțe politice.

Întrebat dacă este gata să se înscrie ca voluntar, Peskov Junior a răspuns că nu.

Mai exact, a fost întrebat dacă se poate pune o bifă în dreptul numelui său de familie lângă întrebarea ”Sunteți de acord să vă oferiți voluntar pentru front?”

Nu, nu bifați căsuța aceea pentru mine”, a spus Nikolai Peskov.

El a adăugat: ”Sunt gata să plec, dar nu la cererea dumneavoastră: dacă Vladimir Vladimirovici (Putin – n.red.) îmi spune să merg acolo, voi merge”.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Vezi Și

Ipocrizie, paranoia și austeritate la parada de ”Ziua Victoriei” la Moscova, un Putin machiat neuniform, spune că, ”împotriva Rusiei se poartă un adevărat război”

Putin, discurs de zece minute la parada de 45 de minute de Ziua Victoriei: „Împotriv…