Acasă Război Putin califică ”atacul militanţilor ucraineni” din regiunea Briansk, drept atac terorist: ”Nimic nu va funcţiona pentru ei, îi vom termina noi”

Putin califică ”atacul militanţilor ucraineni” din regiunea Briansk, drept atac terorist: ”Nimic nu va funcţiona pentru ei, îi vom termina noi”

0
97

Ipocritul de la Kremlin, invadatorul Vladimir Putin, califică ”atacul militanţilor ucraineni” din regiunea Briansk drept atac terorist: ”Nimic nu va funcţiona pentru ei, îi vom termina noi”.

Situație tensionată în Rusia, la granița cu Ucraina. Putin ar fi convocat Consiliul de Securitate după ce, conform rușilor, soldați ucraineni ar fi intrat pe teritoriul rusesc. Principalul consilier al lui Zelenski susține însă că e vorba de o provocare clasică rusească pentru a-și justifica agresiunea asupra Ucrainei.

Incident în regiunea Briansk, la granița cu Ucraina. Potrivit informațiilor din toată presa rusă, “un grup de sabotori ucraineni a intrat pe teritoriul Rusiei, în regiunea Briansk“, aflată la granița dintre Ucraina, Rusia și Belarus. Agenția oficială TASS, citând autoritățile locale, relatează că “Grupuri de sabotori ucraineni au intrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele. Au existat ciocniri între soldații Gărzii Naționale și acești militanți“. Tass mai susține că “printre civili sunt morți și răniți, inclusiv un copil. De asemenea, este raportat faptul că au fost luați șase ostatici“.

​Afirmaţiile Moscovei, negate de Kiev, nu pot fi verificate în mod independent, dar Rusia pregăteşte opinia publică de câteva zile că Ucraina ar pune la cale ”acţiuni provocatoare”, o strategie propagandistică ce ar putea urmări distragerea atenţiei de la situaţia de pe front şi ralierea bloggerilor naţionalişti deveniţi tot mai critici în ultima vreme faţă de Kremlin.

Atacul ”sabotorilor ucraineni” în zona de frontieră din regiunea Briansk este un act terorist, a declarat joi Vladimir Putin în timpul unei videoconferinţe cu participanţii la un program educaţional din Caucazul de Nord.

Astăzi au comis un alt act de terorism, o altă crimă, au intrat în zona de frontieră şi au deschis focul asupra civililor. Au văzut că era o maşină civilă, au văzut că acolo stăteau civili şi copii, era o maşină obişnuită şi au deschis focul asupra lor”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a subliniat că soldaţii şi ofiţerii din cadrul forţelor armate ruse ”îşi fac acum cu curaj datoria”, apărând Rusia. ”Protejându-i de neonazişti şi de terorişti precum cei care au torturat şi ucis oameni în Donbas timp de opt ani, precum cei care au ucis-o pe Daria Dughina la Moscova, precum cei care astăzi au comis un alt act terorist, o altă crimă, au pătruns pe teritoriul de frontieră şi au deschis focul asupra civililor”, a spus Putin.

Astfel de oameni au fost cei care şi-au propus să îi priveze pe cetăţenii ruşi de memoria lor istorică, de tradiţiile, limba şi istoria lor, a continuat Putin.

Această violenţă, o adevărată crimă, este comisă doar de neonaziştii pe care tocmai i-am menţionat şi de stăpânii lor”, a mai declarat şeful statului rus.

Dar repet: nimic nu va funcţiona pentru ei, îi vom termina noi”, a adăugat Putin, potrivit alocuţiunii publicate pe site-ul Kremlinului.

Liderul rus îşi anunţase pentru joi o deplasare în Caucazul de Nord pentru Ziua Profesorului şi a Mentorului, dar Kremlinul a informat ulterior că vizita la Stavropol a fost anulată din cauza situaţiei din regiunea rusă Briansk, unde, potrivit Moscovei, s-ar desfăşura o operaţiune ”teroristă” a unor ”sabotori ucraineni”.

Potrivit Moscovei, joi, ”sabotori ucraineni” s-au infiltrat în două sate din regiunea Briansk, de la graniţa cu Ucraina şi Belarus, iar FSB şi Garda Naţională desfăşoară ”o operaţiune de eliminare” cu care Vladimir Putin este ţinut permanent la curent.

Afirmaţiile Moscovei, negate de Kiev, nu pot fi verificate în mod independent, dar Rusia pregăteşte opinia publică de câteva zile că Ucraina ar pune la cale ”acţiuni provocatoare”, o strategie propagandistică ce ar putea urmări distragerea atenţiei de la situaţia de pe front şi ralierea bloggerilor naţionalişti deveniţi tot mai critici în ultima vreme faţă de Kremlin. Ar putea semnala, totodată, pretextul pentru începerea unei noi ofensive asupra Ucrainei, preconizate de ceva timp.

Pe de altă parte, în discursul rostit marţi în faţa conducerii FSB, Putin le atrăgea atenţia agenţilor de securitate că trebuie să fie pregătiţi de ”atacuri teroriste” pe care le-ar pregăti inamicul, inclusiv cu sprijinul Occidentului.

Combaterea ameninţării teroriste rămâne o sarcină urgentă. În ultimul an, numărul acestor infracţiuni a crescut. În mod evident, acest lucru se datorează atât încercărilor regimului de la Kiev de a folosi metode teroriste – suntem conştienţi de acest lucru, acestea sunt folosite de mult timp de către ei în Donbas , cât şi dorinţei Occidentului de a reînvia celulele extremiste şi teroriste ale vechilor lor prieteni, în ghilimele, de pe teritoriul nostru. Şi ştim că ei nu s-au dat niciodată înlături în a se folosi atât de radicali, cât şi de extremişti în avantajul lor, în ciuda tuturor declaraţiilor zgomotoase despre lupta împotriva terorismului internaţional. Ei folosesc întotdeauna împotriva noastră ceea ce au la îndemână, ceea ce pot folosi. Întotdeauna a fost aşa – şi încă este aşa”, a spus Putin în faţa conducerii FSB.

În acest sens, trebuie să supraveghem în mod constant şi atent infrastructura critică, locurile de prezenţă în masă a oamenilor, nodurile de transport, întreprinderile complexului militar-industrial şi complexul de combustibili şi energie„, a adăugat el.

Președinția Ucraineană a reacționat. Spune că este vorba de “o provocare clasică”. Mesajul postat pe Twitter de Mikhailo Poliak, principalul consilier al președintelui Zelenski:

Povestea grupul de recunoaștere ucrainean intrat în Federația Rusă este o provocare clasică. Făcută cu bună știință. Rusia vrea să-și sperie propriul popor, pentru ca, după un an de război, să poată justifica măcar cumva un atac asupra unei alte țări și sărăcia în creștere din propria țară. Între timp, mișcarea partizană din Federația Rusă devine din ce în ce mai puternică și mai agresivă”, a scris Podoliak.

Vladimir Putin este așteptat să organizeze, joi, o reuniune a consiliului de securitate națională, în legătură cu un presupus grup de sabotori din Ucraina care ar fi ”luat ostatici” ruși, scrie Metro.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Vezi Și

Pentru a întări ”eforturile de pace” împreună cu Xi, un bloc de locuinţe a fost lovit azi de o rachetă, în oraşul Zaporojie

Un bloc de locuinţe a fost lovit de o rachetă în oraşul Zaporojie. Sunt şapte morţi în tot…