Acasă Război Șeful centralei nucleare Zaporojie, a fost răpit de ruși, exact când Putin semna decretele de anexare a celor patru regiuni ucrainene

Șeful centralei nucleare Zaporojie, a fost răpit de ruși, exact când Putin semna decretele de anexare a celor patru regiuni ucrainene

0
90

Șeful centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov, a fost răpit vineri, 30 septembrie, de ruși, susține directorul Agenției Energoatom din Ucraina.

El mai spune că militarii ruși ar fi oprit mașina în care se afla șeful centralei Zaporojie și l-au luat și l-au dus într-un loc necunoscut, arată Agenția Nexta.

Petro Kotin, directorul Energoatom, a mai precizat că răpirea a avut loc vineri după-amiază:

Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța și legat la ochi și dus într-o direcție necunoscută. În prezent, nu există informații despre locul și soarta lui Igor Murașov”.

Potrivit lui Kotin, Igor Murașov ”poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și de radiații” a centralei, iar ”detenția sa reprezintă un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa”.

Petro Kotin a cerut Agenției Internaționale a Energiei Atomice sprijin pentru eliberarea lui Murașov.

Vineri, chiar când Vladimir Putin semna decretele de anexare a celor patru regiuni din Estul Ucrainei, era răpit directorul centralei nucleare de la Zaporojie. Asta spun oficialii companiei de stat Energoatom.

Tot vineri, în Consiliul de Securitate al ONU, Rusia a blocat o rezoluție împotriva sa. Printre respectivul document, pregătit de Statele Unite se dorea condamnarea Moscovei pentru anexarea catalogată ilegală a teritoriilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Pentru că se numără printre cei cinci membri cu drept de veto în consiliul de securitate ONU, Rusia s-a opus. Proiectul de rezoluție solicită tuturor statelor să nu recunoască ”pseudo-anexarea” teritoriilor din Estul Ucrainei. Mișcarea lui Putin este oricum respinsă de nenumărate țări, cel mai recent anunț în acest sens fiind făcut de Turcia.

Chiar și în lumina noilor evenimente privind decretele de anexare, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță rezultate importante în Est. La Lyman, punct strategic important în Donbas, militarii ucraineni i-au încercuit pe ruși, spune liderul la Kiev.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Vezi Și

Directorul Energoatom susţine, că ruşii s-ar pregăti să părăsească centrala nucleară Zaporojie: ”Își fac bagajele și fură tot ce văd”

UPDATE: Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei rămâne sub controlul Rusiei, au dec…