Acasă Revoltător Accident grav în Bucureşti, două fetițe au fost spulberate de o maşină de Poliţie pe trecerea de pietoni, una dintre ele a murit

Accident grav în Bucureşti, două fetițe au fost spulberate de o maşină de Poliţie pe trecerea de pietoni, una dintre ele a murit

0
300

Două fetițe în vârstă de aproximativ 12 ani, au fost spulberate de o maşină de Poliţie pe trecerea de pietoni, astăzi, după un accident grav în Bucureşti.

Două copile au fost lovite de o maşină de Poliţie, astăzi, în urma unui grav accident rutier produs pe strada Laminorului din Sectorului 1 din Bucureşti.

Cele două copile au încercat să traverseze strada, moment în care au fost lovite în plin de o maşină de Poliţie, din cadrul Secţiei 5.

Poliţiştii aflaţi în maşină au cerut ajutorul medicilor, iar la locul accidentului s-au deplasat mai multe autospeciale ale SMURD şi ale Ambulanţei.

Una dintre fete a suferit rănit foarte grave în urma accidentului, iar medicii au început să o resusciteze.

Potrivit unor surse, după câteva zeci de minute, medicii au anunţat că fetiţa a murit. La locul accidentului au ajuns şi Trupele Speciale ale Poliţiei, pentru a preveni un conflict între oameni şi poliţişti.

Un martor la cumplitul accident din Bucureşti, în care două fetiţe au fost lovite de o maşină de Poliţie, a povestit filmul tragediei.

Am văzut, le-a lovit în plin. O fetiţă cu piciorul rupt, care a rămas pe trecere, şi alta care a fost aruncată 30 de metri. A început lumea să ţipe pentru că ambulanţa a venit greu. A venit o singură ambulanţă, apoi s-a sunat şi a venit şi o altă ambulanţă„, a explicat martorul.

Poliţia Capitalei a explicat, într-o informare de preă, că poliţistul aflat la volanul maşinii conducea cu semnalele luminoase în funcţiune.

Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier„, se arată într-o informare a Poliţiei.

Poliţistul era singur în maşină. Maşina de poliţie aparţine Secţiei 5, iar şoferul a fost testat şi nu consumase alcool sau droguri. Este vorba despre un agent de poliţie angajat în 2017, care se afla singur în maşină, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Bucureşti.

Aceasta a refuzat să spună în ce misiune se afla poliţistul, dacă avea semnalele sonore pornite şi dacă era vorba despre vreo urgenţă:

Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase, acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”.

În misiune, luminile şi semnalul sonor sunt obligatorii.

Surse din sistem, au declarat, că Poliţia Capitalei nu are un sistem GPS de verificare a maşinilor, ca să ştie unde umblă şi cu ce viteză se deplasează. Regulile spun că poliţiştii sunt obligaţi să aibă pornite şi semnalele sonore, nu numai cele luminoase, dacă se află în misiune urgentă. Iar în acest caz se pare că erau pornite doar luminile, nu şi sirena.

Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza Sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier„, se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

Martorii spun că ambele fete se aflau pe trecerea de pietoni, iar maşina de poliţie avea semnalele luminoase, dar nu şi pe cele sonore pornite.

Mai multe persoane aflate la faţa locului ar fi sărit la bătaie asupra poliţistului, aşa că a fost nevoie să intervină forţele speciale.

Am văzut, le-a lovit în plin. O fetiţă cu piciorul rupt, care a rămas pe trecere, şi alta care a fost aruncată 30 de metri. A început lumea să ţipe pentru că ambulanţa a venit greu. A venit o singură ambulanţă, apoi s-a sunat şi a venit şi o altă ambulanţă„, a relatat un martor prezent la fața locului.

În plus, pe şosea nu există deloc urme de frânare, iar maşina este destul de avariată, aşa cum se vede în imaginea de mai sus.

Mașina de poliție este foarte rău lovită, ceea ce, potrivit martorilor, arată că mașina Poliției avea o viteză mare.

O femeie aflată la fața locului a povestit că agentul care a făcut accidentul a sunat la Poliție, nu la 112, pentru a cere o ambulanță. Ulterior, șoferul care a produs accidentul ar fi fost ascuns de un individ, îmbrăcat în civil, în spatele unor tomberoane din stația de autobuz din apropiere.

Acolo, polițistul care a produs accidentul s-ar fi schimbat de haine. Mai mult, spune femeia, martorii accidentului au fost cei care au sunat la 112 pentru ca fetițele să primească ajutor medical.

Aceeași femeie mai acuză că polițistul ar fi mișcat una dintre victimele prăbușite pe asfalt cu piciorul, pentru a vedea dacă mai trăiește.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Pe strângerea curelei, tonere de 103.000 de euro pentru Administrația Prezidențială, furnizorul, contractat și de Primăria condusă de Clotilde Armand

Ultima achiziție făcută de Administrația Prezidențială, a fost parafată la finalul lunii t…