Acasă Revoltător Barna: ”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, noi propunem să rupem condiţionarea de a deţine proprietăţi”

Barna: ”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, noi propunem să rupem condiţionarea de a deţine proprietăţi”

2
3,641

Vicepremierul progresist Dan Barna, a venit cu noi explicații referitoare la propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate. Vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor, spune el.

Dan Barna a venit cu noi explicații referitoare la propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate. Vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor, spune el.

Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Această dezbatere este foarte legitimă, pentru că sunt două categorii de persoane foarte afectate: persoanele defavorizate, care nu deţin o locuinţă şi au probleme mari în a-şi face acte de identitate (…) şi nu sunt puţini şi mai este categoria cealaltă: persoanele foarte mobile (…) În momentul în care scoţi această chestiune a adresei din cartea de identitate, lucrurile devin mai puţin birocratice şi mai simple pentru tine ca cetăţean”, a afirmat Dan Barna.

Vicepremierul a adăugat că, astfel, mai multe persoane ar putea vota, de exemplu, la alegerile parlamentare.

La parlamentare, de exemplu, foarte mulţi oameni, activi social, nu ajung să voteze pentru că au domiciliul într-un alt judeţ, de obicei la distanţă mare (…) Am avea o reprezentativitate mai mare a aleşilor pentru că mai multe persoane ar putea să voteze”, a mai declarat Barna, spunând că propunerea a fost deja prezentată în coaliţie.

”Au rămas să se gândească”, a mai precizat vicepremierul. El respinge ideea că eliminarea adresei de pe buletine ar putea duce la turism electoral masiv.

Acesta respinge ideea că eliminarea adresei de pe cărţile de identitate ar putea duce la turism electoral masiv.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a scos formularea ”toate inimile României” din mesajul în maghiară transmis lui David Popovici

Ministrul UDMR al Sportului, Eduard Novak, a scos formularea ”toate inimile României” din …