Acasă Revoltător Bucureştiul este în scenariu roșu de două zile, dar restricţii vor fi impuse abia de duminică, după Congresul PNL

Bucureştiul este în scenariu roșu de două zile, dar restricţii vor fi impuse abia de duminică, după Congresul PNL

0
635

Capitala se apropie cu pași repezi de rata de incidenţă 4 la mia de locuitori, dar deocamdată nu s-a impus nicio restricţie aferentă scenariului roşu deoarece Comitetul de urgenţă al Capitalei a avut alte priorităţi înaintea alegerilor din PNL.

Bucureştiul este în scenariu ROŞU, Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat joi că măsurile pe care le va adopta Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în contextul creşterii incidenţei COVID-19 vor intra în vigoare în următoarea zi şi că şedinţa CMBSU se va desfăşura probabil vineri.

În cazul în care incidenţa COVID-19 va depăşi 4 la mia de locuitori, tot scenariu roşu, a adăugat ea, autorităţile se vor adapta la noua situaţie.

Suntem într-o situaţie în dinamică, totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice”, a afirmat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a explicat că s-a decis ca şedinţa CMBSU să fie convocată după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de modificare a HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

A fost adoptată o hotărâre de guvern cu referire la situaţia epidemiologică. Are reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea acestei şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă până la publicarea în Monitorul Oficial al României a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică. Pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de la comunicarea ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun, cu luarea în considerare şi a modificărilor normative care au fost aduse astăzi”, a adăugat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la Romexpo, este „un eveniment privat în spaţiu închis la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde” în situaţia în care Capitala va înregistra un indice de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la 1000 de locuitori.

În Bucureşti, aflat deja în scenariu roşu, sunt 961 de cazuri noi de COVID-19, în Timiş – 492, Cluj – 329, Ilfov – 327, Dolj, Iaşi – 292, Prahova – 249, Constanţa -226, Olt – 194, Suceava – 178, Braşov – 172, Bihor – 166, Maramureş – 158, Arad – 153, Neamţ – 149, Vaslui – 130, Hunedoara – 128, Satu Mare – 122, Sibiu – 118, Argeş, Bacău – 109, Botoşani – 106, Teleorman – 105, Bistriţa-Năsud – 100. Celelalte judeţe au sub 100 de cazuri noi.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a scos formularea ”toate inimile României” din mesajul în maghiară transmis lui David Popovici

Ministrul UDMR al Sportului, Eduard Novak, a scos formularea ”toate inimile României” din …