Acasă Revoltător Cătălin Boboc, lider PNL, acuzat că s-a branșat ilegal la curent și furt de energie electrică, PSD cere ”Cercetare penală”

Cătălin Boboc, lider PNL, acuzat că s-a branșat ilegal la curent și furt de energie electrică, PSD cere ”Cercetare penală”

0
743

Este scandal între PSD și PNL. Social democrații cer liberalilor, să explice cum a fost posibil ca un reprezentant al lor, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, să fie acuzat pentru furt de energie.

Fostul senator PNL, Cătălin Boboc, este acuzat că, la o casă din orașul Brăila care i-ar aparține, s-ar fi găsit, în urma unui control, o racordare ilegală la rețeaua de curent electric. Poliția a deschis un dosar, dar liderul PNL susține că nu este adevărat nimic, și că ar fi vorba de o răzbunare politică. Într-o intervenție la DigiFM, Cătălin Boboc a susținut că nu există acuzații la adresa sa și că ancheta poliției vizează o altă casă, aflată la altă adresă decât locuința sa.

Poate afecta serios credibilitatea coaliției”, spune Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD.

Cătălin Boboc este cel care s-ar fi branșat ilegal la curent.

În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, așteptăm ca PNL să își clarifice cât mai repede poziția în această chestiune.

În contextul crizei energetice, în care cetățenii mizează pe măsuri de protecție din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea Coaliției, din care face parte și PSD.

Ne așteptăm, așadar, ca până când autoritățile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”, scrie Radu Oprea pe o rețea socială.

Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt!

Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică!”, scrie Cătălin Boboc pe contul de facebook.

PSD cere clarificări în legătură cu implicarea lui Cătălin Boboc în branşarea ilegală a unui imobil la reţeaua de energie.

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a precizat că PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul Cătălin Boboc, la reţeaua cu energie electrică.

În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, aşteptăm ca PNL să îşi clarifice cât mai repede poziţia în această chestiune. În contextul crizei energetice, în care cetăţenii mizează pe măsuri de protecţie din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea coaliţiei, din care face parte şi PSD. Ne aşteptăm, aşadar, ca până când autorităţile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid„, a scris Ştefan Radu Oprea, astăzi pe Facebook.

Presa locală a relatat despre faptul că un angajat de la S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat ofiţerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila în legătură cu identificarea unui contor branşat ilegal, descoperit în urma unor verificări.

Este vorba despre un imobil din Brăila, care ar aparţine fostului secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Cătălin Boboc, fost senator în perioada 2012 – 2016 şi fost preşedinte al organizaţiei PNL Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale„, arată reprezentanţii IPJ Brăila, potrivit sursei citate.

Publicaţia locală online mai precizează că executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Cătălin Boboc a publicat pe pagina sa de Facebook un document cu un aviz tehnic de racordare la rețeaua electrică.

Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt! Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică!”, scrie Cătălin Boboc.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

La umbra instabilității din societate, Licența OMV Petrom, prelungită cu 15 ani, actul este secret, resursele țării, date pe șest, în plină criză socială

La umbra instabilității din societate, Licența OMV Petrom, prelungită cu 15 ani, actul est…