Chiar dacă soția, Cristela, pare trecută prin saloane cosmetice, ipocritul Georgescu, nu mai vrea saloane de înfrumusețare în România: ”Ce? Căprioarele se pensează?”.
Ezotericul Călin Georgescu, continuă să șocheze cu declarațiile sale controversate. De această dată, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale se arată deranjat de existența saloanelor de înfrumusețare în România.
Georgescu a declarat că în România există o tendință exagerată și absurdă de a merge la ”instituțiile de înfrumusețare”, sugerând că femeile nu ar trebui să se mai aranjeze.
”Știți toate aceste saloane, instituții de înfrumusețare, care sunt exagerate, ca de obicei în România. În România totul e exagerat. Exagerat și absurd”, a spus el.
Acesta a continuat să-și argumenteze opinia folosind exemple din natură.
”Mă gândesc așa la o pasăre, nu? Este foarte frumoasă, nu-i așa? Ați văzut-o că se duce la un salon de înfrumusețare? Nu cred. O căprioară, nu-i așa că e frumoasă? Nu cred că se duce să se peseze, să se aranjeze, să se… nu”, a mai afirmat Călin Georgescu.
Același Călin Georgescu a stârnit controverse după ce a declarat că nașterea prin cezariană ”rupe firul cu divinitatea” sau că ”feminismul e o mizerie absolută” și o femeie nu poate să fie președinte pentru că, spune el, ”femeia are un alt rol în societate”.
Nici soția sa, Cristela Georgescu, nu încetează să surprindă lumea cu declarațiile sale. Într-unul dintre clipurile în care își promovează ideile despre viață, aceasta a afirmat: ”Când tu ți-ai pus pantaloni, deci cum era fusta, era așa… deci la femeie energia intră de jos, din pământ, în sus. La bărbat vine invers. Când tu, ca femeie, ți-ai pus pantaloni, ai zis stop, înțelegi? Deci e o chestiune energetică”.
Ideile candidatului la prezidențiale amintesc de interdicțiile din Afganistan, acolo unde talibanii au închis saloanele de înfrumusețare, pe motiv că ar încuraja ”practicile imorale” sau ”contrare modestiei islamice”.
Închiderea saloanelor a stârnit proteste, unele femei manifestând curaj și sfidare prin demonstrații publice, deși protestele sunt reprimate cu brutalitate. Comunitatea internațională a condamnat această decizie, însă răspunsurile diplomatice au avut un impact limitat.
Consilier BNR: Naționalizarea propusă de Călin Georgescu ar duce economia înapoi cu 20 de ani.
Candidatul la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu stârnește noi controverse după ce a declarat într-un interviu că are in plan, dacă va ajunge președinte să naționalizeze companiile străine din Romania. Eugen Rădulescu, consilier al Guvernatorului BNR explică la RFi de ce astfel de idei nu pot funcționa în românia.
Simplul fapt că se poate pune o asemenea problemă are un impact negativ foarte mare. Înțeleg că există consumatori interni pentru care se pot spune multe inepții, dar aceste inepții, în momentul în care ajung să fie spuse de un oficial al statului român, atunci impactul este colosal de mare, iar piețele ni s-ar închide imediat și am ajunge o paria a Europei.
Într-un interviu pentru publicația Politico, Călin Georgescu susține ca vrea să elimine dependența Romaniei față de investitorii străini din domenii cum ar fi combustibilii, apa, gazele și energia și să restituie statului activele care au fost privatizate după 1990. Vorbim de o abordare utopică, un populism deșănțat care aduce niște iluzii unor oameni care nu înțeleg pe ce lume trăim. Dacă, prin absurd s-ar intampla o astfel de naționalizare, atunci am ajunge în situația de după 1948, iar atunci nu am mai avea ce cauta în UE și am deveni un fel de Coreea de Nord a Europei, spune la RFI Eugen Rădulescu, consilier al Guvernatorului BNR:
„Naționalizarea unor active se poate face cumpărându-le de pe piață, nu? Adică le răscumpărăm și trebuie să le răscumpărăm la un preț care să fie un preț al pieței. Dacă ne-am imagina că acest lucru este posibil, România ar trebui să aibă multe zeci de miliarde de euro pe care să îi plătească pentru aceste companii, câte or fi -două, trei, cinci, zece, pe care ar vrea să le răscumpere. Deci, până când ajungem la ideea cum se face managementul unei asemenea companii, problema care se pune prima ar fi aceea că nu ai de unde să ai atâția bani pentru a putea să le răscumperi.
Sigur că putem face o naționalizare ca în 1948. Dacă aceasta este planul, sigur că atunci nu mai avem ce căuta nici în Uniunea Europeană. Putem deveni un fel de Coreea de Nord a Europei, iar rezultatul ar fi absolut dramatic în foarte, foarte, foarte scurt timp. Este o abordare utopică, este cel mai deșănțat populism, care nu ajută decât la a calma sau a aduce niște iluzii unor oameni care nu înțeleg pe ce lume trăim.
Nu știu în ce măsură oamenii care sunt în stare să creadă că prin naționalizare, rezolvă ceva în același fel ca și în 1940 și că a fost foarte bine după aceea. Am avut 45 de ani de lumină în care ajunsesem să nu mai avem ce mânca, să nu mai avem încălzire. Am ajunge foarte repede tot acolo dacă am face așa ceva față de. Deci, în primii zece ani de după căderea comunismului, PIB-ul României a stagnat la 37. 38 de miliarde de dolari Sunt datele de la Banca Mondială, după care a început să crească fulminant, pentru că economia s-a deschis, pentru că am început să facem privatizări, pentru că am intrat în Uniunea Europeană și în NATO, în așa fel încât, după încă 23 de ani de atunci, 2023, PIB-ul României era deja de 351 de miliarde. De aproape zece ori mai mare în termeni de dolari decât fusese în anul 200. Vrem să ne întoarcem la PIB-ul din anul 2000? Este este dincolo de grotesc, e aberant.”
Președinta Georgiei, avertisment despre Călin Georgescu: ”Peste tot, sateliții Rusiei fac aceleași promisiuni electorale”.
Într-o postare pe rețeaua socială X, președinta Georgiei, Salome Zurabişvili, avertizează despre Călin Georgescu. Aceasta spune că este încă un satelit al Rusiei, care face aceleași promisiuni de campanie, făcând referire la declarația candidatului la Cotroceni legată de dispariția partidelor politice, dacă el ajunge președinte.
Candidatul independent la prezidenţiale, Călin Georgescu, a declarat luni, că rezultatele de la alegerile parlamentare arată ”falimentul partidelor”: ”Domnilor politicieni, pentru a vă redresa falimentul politic, va trebui să investiţi în oameni, în poporul real, nu în partidele voastre. Resetaţi lucrurile când vedeţi că s-a blocat maşinăria de partid, dar resetaţi acum în interesul tuturor, nu doar al unora”, a spus Georgescu, într-un mesaj video, care a fost transmis după alegerile parlamentare care au avut loc pe 1 decembrie. El a susţinut că rezultatul acestui scrutin „este de fapt rezultatul deciziilor parlamentare din ultimii 35 de ani”.
Călin Georgescu a făcut, în aprilie 2024, încă o declarație pe tema partidelor, într-o vizită la Mănăstirea Neamț, atunci când a spus că „niciun partid politic nu va mai fi”.
”Partidele politice, cum spunea Petre Țuțea, sunt niște gloabe la carul de aur al poporului român. Vă spun, poate ne întâlnim, poate nu, cu unii dintre voi vreodată. Nu vor mai fi partide politice în această țară. Niciunul. Niciun partid politic nu va mai fi, pentru că strămoșii sunt vii, ei nu sunt morți. Sunt morți, ăștia care se plimbă pe stradă și care nu înțeleg nimic”, a afirmat candidatul independent la prezidențiale în urmă cu doar câteva luni.
Cu toate acestea, citatul corect din Țuțea este însă altul: ”Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator”.
Mesajul președintei Georgiei vine în contextul în care oamenii sunt de cinci zile în stradă, în capitala țării sale. Sunt proteste violente după ce noua putere a decis să oprească parcursul pro-european al țării. Cel puțin 26 de oameni au fost răniți în confruntările de stradă. Au cerut demisia Guvernului și a Parlamentului.
Georgienii au tras către clădirea Parlamentului cu focuri de artificii și petarde. Mascații au intervenit imediat cu tunurile de apă să disperseze mulțimea.
”Merităm să fim parte din Uniunea Europeană, nu vom renunța până când nu vom obține ceea ce ne dorim”, spune o femeie.
Premierul Georgiei a declarat ”Ne amintim de negocierile blocate din 2021, apoi am fost forțați să părăsim cadrul constituțional. Bineînțeles, opoziția nu dispune de resurse pentru asta astăzi. Propunerea noastră este deschisă discuției publice”.
Aflată în opoziție, președinta Georgiei spune că liderii susținuți de partidul pro-rus, Visul Georgian, ar trebui să vadă protestele ca un semnal de alarmă tras de populație.
”Un Guvern care nu este considerat legitim de către populație face o schimbare de 180 de grade față de direcția în care ne aflam, în direcția integrării europene, spre Rusia”, a spus președinta Georgiei.
Primele proteste au avut loc în Georgia la sfârșitul lunii octombrie când partidul pro Rus a câștigat legislativul.