Acasă Revoltător Cozi uriaşe la un Kaufland din Capitală, oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă, ministrul Daea intervine

Cozi uriaşe la un Kaufland din Capitală, oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă, ministrul Daea intervine

0
117

Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la Kaufland în Bucureşti. Oamenii au luat cu asalt magazinele Kaufland încă de la primele ore ale dimineţii pentru a prinde alimente ieftine. Cel mai căutat a fost uleiul, vândut la preţ de 6.99 lei litrul.

Cozi uriașe la Kaufland, pentru alimente ieftine. Sute de oameni s-au înghesuit să cumpere ulei, carne, fructe şi legume la ofertă. La mare căutare a fost uleiul, vândut la preţ de 6.99 lei pe litru.

Preţul uleiului comestibil a fost mai mare cu 49,7% în luna august a acestui an faţă de luna august a anului 2021, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. În prezent, uleiul de floarea-soarelui, indiferent de brand, în majoritatea cazurilor, costă peste 10 lei/litru.

Oamenii au venit şi pentru ofertele speciale la carne. Un kilogram de ceafă de porc fără os se vinde cu 15.99 lei, preţ redus de la 31,99 lei.

Şi zahărul este la ofertă. Un kilogram de zahăr Diamant se vinde cu 3,99 lei/kg.

Zahărul se află în topul celor mai mari scumpiri înregistrate în ultimul an, cu o creştere a tarifelor de 62,64% în octombrie 2022 faţă de octombrie 2021, potrivit INS.

Potrivit datelor INS, în topul scumpirilor se mai află uleiul comestibil (+ 43,57%) şi cartofii, cu o majorare de preţ de 40,55%.

Petre Daea, despre cozile uriașe la promoțiile de ulei și zahăr: „Sunt alături de oamenii aceștia care își caută soluțiile de trai„.

Speriaţi de viaţa tot mai scumpă, sute de români s-au înghesuit astăzi la o coadă uriasa pentru mâncare ieftină. Un supermarket din Capitală a avut reduceri, aşa că oamenii au aşteptat încă de dimineata deschiderea porţilor, în special pentru ofertele la ulei, zahăr şi fructe.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, consideră normale cozile la promoţii, pentru că oamenii caută soluţii financiare convenabile.

Sunt momente când oamenii stau la coadă în condițiile în care apar niște oferte și este de înțeles. Sunt alături de oamenii aceștia care își caută soluțiile de trai pe un culoar mai convenabil din punct de vedere financiar. Motiv pentru care eu sunt pus să mă gândesc tot timpul, și să acționez, în așa fel încât să facem produsele necesare pentru a putea satisface cererea de consum a României„, a spus Petre Daea.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Hashtagistul Andrei Caramitru, și-a pus diaspora în cap, după ce a jignit grav ”badantele” din Italia: ”Îi mai și spălați la c… de banii ăștia”

Hashtagistul rezistac, Andrei Caramitru, și-a pus toată diaspora în cap, după ce a jignit …