Acasă Revoltător Dan Barna, explicații neomarxiste despre Spitalul Foișor: ”Supărarea celor mutați este un cost acceptabil”

Dan Barna, explicații neomarxiste despre Spitalul Foișor: ”Supărarea celor mutați este un cost acceptabil”

0
1,284

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, sare în apărararea lui Vlad Voiculescu și afirmă că îi pare rău de suferința prin care trec pacienții evacuați de la Spitalul „Foișor” și de momentele dificile prin care trec, dar România este în război cu COVID-19 și fiecare minut poate însemna o viață salvată.

Președintele USR a scris, vineri noaptea, pe Facebook, că România esteîntr-un război și inamicul se numește Covid-19, care „nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă”.

Potrivit acestuia, fiecare minut poate să însemne o viață salvată: ”Trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura si mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale”.

El admite că evacuarea spitalului la ore târzii nu are nimic lăudabil.

Da, evacuarea spitalului Foișor în aceste ore de seară și noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienții spitalului care sunt mutați sau externați intempestiv. A adus și multă emoție pentru familiile lor. Îmi pare rău de suferința și momentele dificile prin care trec și le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac în aceste ore contribuie la acest efort de război comun la care fiecare ar trebui să avem înțelepciunea să o facem prin mesaje și comportament echilibrat”, a mai scris Dan Barna pe Facebook.

Vicepremierul a mai spus că guvernanții nu au avut până acuma de unde învăța buna practică a evacuării de spitale, ”dar efortul și sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învățat, înseamnă niște șanse în plus la viață pentru acei semeni ai noștri care au nevoie disperată în fiecare minut de mai mult oxigen in plămâni. Pentru fiecare inimă care va continua să bată și plamân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foișor, supărarea justificată a celor mutați în această seară devine un cost acceptabil”, a conchis Dan Barna.

Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de vineri.

Autoritățile au motivat această decizie prin faptul că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI, dar și resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

România, parc de distracții pentru străini, Ministrul Mediului UDMR ia apărarea prinţului care a împuşcat cel mai mare urs din România

Ministrul Mediului UDMR, ia apărarea prinţului care a împuşcat cel mai mare urs din Români…