Acasă Revoltător Defazare prezidențială, meditatorul rânjitor, Klaus Iohannis și lumea minunată a celor două mandate de lux și confort la Cotroceni

Defazare prezidențială, meditatorul rânjitor, Klaus Iohannis și lumea minunată a celor două mandate de lux și confort la Cotroceni

0
189

Un cor de copii i-a cântat „O lume minunată” lui Iohannis în a patra zi de grevă generală a profesorilor. ”Președintele” meditator, întâmpinat în Sibiu ca-n „Epoca de Aur”.

Un grup de copii de la o școală din Sibiu i-au cântat președintelui Klaus Iohannis melodia ”O lume minunată”, în timp ce zeci de mii de profesori sunt în stradă strigându-și dreptul la un trai decent. Șeful statului a fost însoțit de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită în România.

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un moment artistic ca-n „Epoca de Aur”, în timpul vizitei efectuate în județul Sibiu împreună cu omologul german Frank-Walter Steinmeier.

În comuna Cristian, cei doi șefi de stat au fost întâmpinați de un cor de copii care a cântat acapella un cunoscut cântec, devenit hit, compus și interpretat în anii regimului comunist de cantautorul Mihai Constantinescu.

Primele versuri ale refrenului sună astfel:

„O lume minunată, în care veţi găsi / Numai copii / O lume cu mult soare şi mii de jucării / Pentru copii / În lumea cu povești si flori veți întâlni…

Numai copii / E-o lume a inocenței, păstrați-o, orice ar fi / Pentru copii.”

Se poate observa cum meditatorul de lux de la Cotroceni, și-a păstrat o expresie impenetrabilă pe parcursul momentului artistic.

Odată cântecul terminat, Iohannis a afișat un zâmbet larg.

Iohannis, mesaj pentru elevi în a treia zi de grevă generală a profesorilor: „Învățați bine, că merită!”

El a purtat ulterior un scurt dialog cu copiii, întrebându-i în ce clasă sunt și aflând, cu această ocazie, că protagoniștii sunt elevi din ciclul primar.

Toți sunteți la scoală? Sunt impresionat. Învățați bine, că merită. Vă doresc numai bine„, a încheiat meditatorul național.

Vizita lui Iohannis în județul Sibiu se suprapune cu cea de-a patra zi de grevă generală a profesorilor, marcată de marșuri și proteste de stradă, atât la București, cât și în țară.

Într-un comentariu făcut mai devreme în cursul zilei, consemnat de presă, Iohannis a spus – fără să detalieze – că „are și greva avantajele ei„.

Klaus Iohannis şi Frank-Walter Steinmeier au vizitat, joi, Colegiul Naţional Brukenthal, unde Iohannis a fost elev şi profesor. Înainte, un grup de liceeni de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi diriginta lor, Carmen Iohannis s-au fotografiat cu cei doi preşedinţi. Carmen Iohannis a spus că ea nu este în grevă şi că nu face politică şi că a venit cu elevii ei, la cererea acestora.

Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje„, le-a spus, în glumă, preşedintele Iohannis elevilor lui Carmen Iohannis.

Carmen Iohannis a precizat că a venit cu elevii săi să-i întâmpine pe cei doi preşedinţi.

Eu nu am venit aici politic, am venit împreună cu clasa mea să-i întâmpinăm pe preşedinţi. Atât facem„, a spus Carmen Iohannis.

”Preşedintele” Klaus Iohannis şi omologul german Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de stat în România, au vizitat joi Sibiul. Programul celor doi oficiali a cuprins o vizită la primărie, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane şi vizitarea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” şi a Bisericii evanghelice fortificate din comuna Cristian.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM se revoltă, după ce Guvernul a anunțat că va crește vârsta de pensionare

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM sfidează și se revoltă, după …