Acasă Revoltător După vizita la piramide, Klaus Iohannis ar fi jucat golf la Pianu de Jos, chiar în ziua în care se comemorau 6 ani de la Colectiv

După vizita la piramide, Klaus Iohannis ar fi jucat golf la Pianu de Jos, chiar în ziua în care se comemorau 6 ani de la Colectiv

0
919

”Președintele” faraon și jucător, Klaus Iohannis, ar fi jucat sâmbătă, o partidă de golf în localitatea Pianu de Jos, din județul Alba, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse. Potrivit acestora, președintele ar fi ajuns la clubul de golf în jurul prânzului, împreună cu soția.

Administrația prezidențială nu a răspuns până la ora publicării articolului la întrebarea adresată de G4Media.ro. Nici administratorul terenului de golf, Werner Keul, nu a răspuns. Keul, un apropiat al președintelui și om de afaceri din Sibiu, s-ar fi aflat și el sâmbătă la terernul de golf al clubului pe care îl conduce.

Sâmbătă. 30 octombrie, s-au împlinit șase ani de la incendiul de la clubul Colectiv, în care 64 persoane și-au pierdut viața. A fost pentru prima dată când președintele Klaus Iohannis nu s-a deplasat personal la locul tragediei, ci a trimis o coroană de flori depusă de consilierul de stat Cătălina Galer.

Președintele Klaus Iohannis a fost criticat în ultimele zile după ce în presă au apărut imagini cu șeful statului, în ținută lejeră, făcând poze cu soția la piramide în timpul vizitei de stat în Egipt.

România se află în plină criză politică și sanitară. De aproape o lună țara nu are guvern iar numărul de infectări și decese a crescut atât de mult încât România a ajuns pe locul 1 în lume la numărul de decese raport la milionul de locuitori.

În luna octombrie, președintele Iohannis s-a prăbușit în sondaje. Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, președintele Klaus Iohannis ar fi ajuns la 14%, la jumătate față de luna septembrie când era cotat cu 28% încredere.

Președintele Klaus Iohannis este un fan declarat al golfului. La jumătatea lunii septembrie a declarat că golful nu este deloc exclusivist și a îndemnat românii să practice acest sport.

Pe data de 18 septembrie, Klaus Iohanni a fost prezent, sâmbătă, la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a afirmat şeful statului în alocuţiunea rostită la un eveniment organizat cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă” şi prezentării noii versiuni Dacia Duster.

Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf «Paul Tomiță» pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!”, declara Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a arătat că performanţa sportivă inspiră şi îi motivează pe oameni să fie mai buni.

Întrebat atunci când jucat ultima dată golf, Iohannis a spus că în urmă cu câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.

Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat Iohannis.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf „Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

Criticat și pentru prezența din Egipt

Klaus Iohannis abia a revenit din Egipt, acolo unde a efectuat o vizită de stat și unde s-a pozat cu piramidele. Chiar dacă plimbarea la piramide ar fi făcut parte din obligația vizitei, nu a putut să nu genereze critici, în contextul în care România se află într-o criză politică profundă, iar, pentru aceasta, este văzut ca fiind vinovat și Klaus Iohannis. Președintele prezenta, la finalul primului mandat, ca o victorie faptul că a scăpat de PSD. El a invocat frecvent guvernul său, pe care l-a și avut, cu susținerea USR. În ultimele declarații publice, președintele a criticat USR-ul și politica pe care a făcut-o. Acum, PNL nu ar avea susținere în Parlament, pentru Guvernul Ciucă. A negociat și cu PSD-ul, iar sâmbătă, la Palatul Victoria, au fost chemați doi lideri ai PSD, ca experți în sănătate, pentru a analiza și a veni cu soluții la criza din această zonă, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. Acum, liderii liberali nu mai demonizează PSD și se pare că nu mai consideră că cine negociază cu PSD, negociază împotriva statului român.

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport”.

Revenind la partida de golf a președintelui Klaus Iohannis, amintim că a încurajat românii recent să se îndrepte spre golf, despre care spunea că este ”un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”.

Luni și marți, 1-2 noiembrie 2021, președintele Klaus Iohannis va fi în Scoția, la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), după cum arată agenda prezidențială.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Ursula von der Leyen, dă cărțile pe față: ”Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, s-a declarat miercuri, favorabilă di…