Acasă Revoltător Eduard Novak, ministrul Sportului, explicație halucinantă, după ce jucătorii de hochei ai României au intonat imnul Ținutului Secuiesc: ”Nu e vorba despre asta!”

Eduard Novak, ministrul Sportului, explicație halucinantă, după ce jucătorii de hochei ai României au intonat imnul Ținutului Secuiesc: ”Nu e vorba despre asta!”

1
897

Explicația halucinantă a lui Eduard Novak, ministrul Sportului, după ce jucătorii de hochei ai României au intonat imnul Ținutului Secuiesc: ”Nu e vorba despre asta!”.

Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului din Guvernul Nicolae Ciucă, a reacționat după ce jucătorii de hochei ai României au cântat imnul ”Ținutului Secuiesc”, gest interpretat de suporteri drept o nouă sfidare la adresa țării pe care atleții o reprezintă din punct de vedere formal, sportiv.

În ultimii 30 de ani, formațiunea politică a etnicilor maghiari din România a demonstrat de fiecare dată că este suficient de vocală astfel încât să-și impună punctele de vedere. Din cauza pasivității liderilor politici care s-au perindat pe la Palatul Victoria și-n Parlament, dar și pe fondul spiritului foarte tolerant al românilor, unele grupuri etnice au putut desfășura neîngrădite diverse activități (n.r. – inclusiv cu accente extremiste) care în alte state ale Europei sunt interzise și/sau aspru sancționate.

Scandalurile cu privire la arborarea steagului ”Ținutului Secuiesc” (n.r. – entitate nerecunoscută oficial) pe instituțiile publice ale României sunt la ordinea zilei. Mai mult, intonarea unui imn al ”Ținutului Secuiesc” (n.r. – Harghita, Covasna și Mureș) din partea unor sportivi români, care evoluează sub steagul țării noastre, reprezintă în continuare un subiect de actualitate.

Cel mai recent episod controversat a fost declanșat la începutul săptămânii, după ce majoritatea jucătorilor din naționala României de hochei au intonat imnul etnicilor maghiari la un meci oficial.

În urma scandalului, Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, a oferit o reacție halucinantă. El a explicat că altele sunt regulile la hochei, fără a remarca faptul că totuși, jucătorii României au intonat un alt imn decât cel al steagului sub care evoluează.

Aș vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naționale pentru performanța de a ajunge la Campionatul Mondial.

Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiștii din echipa naționala nu au cântat Imnul Ținutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câștigat un meci și nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naționale care joacă.

După cum bine știm, din păcate, naționala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ținutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunității majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorității maghiare din care ei fac parte.

Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, a notat Novak pe Facebook.

La meciul de hochei dintre România și Ungaria a fost în galeria echipei lui Viktor Orban și ministrul Mediului din Guvernul Ciucă, Tanczos Barna, român de etnie maghiară.

AUR a reacționat rapid în urma partidei de hochei.

Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia.

Gestul lui Tánczos Barna reprezintă o insultă la adresa națiunii române. O insultă inacceptabilă care nu ar fi fost posibilă fără acordul PSD și PNL, formațiuni politice care au fost și sunt slugile UDMR și ale Ungariei”, a scris Dan Tănasă, deputat AUR.

George Simion, preşedintele AUR, a cerut luni, ca hocheiştii care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc să fie excluşi din echipa naţională, pe motiv că sunt ”separatişti plătiţi din bugetul României”.

Partidul AUR solicită prin intermediul dumneavoastră ca toţi cei care au cântat imnul unui ţinut inventat să fie excluşi din echipa naţională, pentru că deja s-a ajuns undeva prea departe.

Eram de acord cu investiţiile în sport din partea oricui, dar să nu fie folosite politic, geopolitic de autonomii teritoriale.

În momentul ăsta cei care au cântat imnul trebuie excluşi din orice echipă care reprezintă România. Ăia sunt nişte şovini care trebuie pedepsiţi ca să nu mai poarte niciodată însemnele României.

Nu sunt nişte sportivi, sunt nişte porci!”, a declarat George Simion.

De asemenea, și PSD a oferit două reacții, prin intermediul lui Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.

Scandal în Parlament după intonarea imnului Ţinutului Secuiesc în loc de cel al României la un meci al Naționalei de hochei. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cere, de urgență, o discuție în coaliție, astfel încât sa se asigure ca aceste derapaje nu vor mai avea loc. UDMR este însa de alta părere. „Etnicii maghiari din Naționala României au cântat și imnul Ţinutului Secuiesc. Care este problema?„, spune deputatul UDMR Csoma Botond.

Scandal în Parlament după intonarea imnului Ţinutului Secuiesc în loc de cel al României la un meci al Naționalei de hochei. Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, în contextul războiului din Ucraina, intonarea Imnului Ţinutului Secuiesc la meciul de hochei România-Ungaria reprezintă o provocare ”de netolerat”, precizând că va fi o discuţie pe această temă şi în Coaliţie.

Cred că sunt exagerări care nu trebuie să mai aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democraţie şi toată lumea va trebui să înţeleagă că România şi Europa au intrat într-o altă etapă. Repet, în contextul războiului, să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat. Sunt convins că va fi o discuţie în interiorul Coaliţiei”, a spus Ciolacu, marţi, la Parlament.

Potrivit acestuia, trebuie să existe respect între români şi celelalte minorităţi.

Trebuie să existe respect între noi. Eu, personal, şi colegii mei am arătat acest respect şi UDMR şi altor minorităţi. Nu cred că astfel de lucruri şi astfel de manifestări duc în direcţia corectă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Şi preşedintele AUR George Simion este revoltat după intonarea imnului Ţinutului Secuiesc în loc de cel al României la un meci al Naționalei de hochei.

Meciul de hochei dintre România și Ungaria unde trebuiau să fie intonate imnurile celor doua state state, România și Ungaria. Imnul Ungariei s-a intonat, imnul României nu s-a intonat. S-a intonat în schimb un imn al unui ținut inventat și nu știu unde e domnul ministru Novak. Separatismul pe criterii etnice promovat de unii dintre colegii noștri cu imnuri ale unor așa-zise ținuturi inventate, în loc sa fie intonat…” a spus reovotat preşeditele AUR George Simion de la tribuna Parlamentului.

Aţi primit aceasta comanda poate de la Moscova domnule Simion. Că atât știți sa faceți, din pacate. Etnicii maghiari din naționala României au cântat și imnul Ţinutului Secuiesc. Care este problema?”, a spus deputatul UDMR Csoma Botond.

Echipa națională masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a fost protagonista unui moment scandalos la Campionatul Mondial din Slovenia.

Înainte de partida dintre România și Ungaria (2-4), hocheiștii celor două naționale au oferit un moment incredibil: s-au aliniat și au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc! Trei jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2, duminică, la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

La umbra instabilității din societate, Licența OMV Petrom, prelungită cu 15 ani, actul este secret, resursele țării, date pe șest, în plină criză socială

La umbra instabilității din societate, Licența OMV Petrom, prelungită cu 15 ani, actul est…