Acasă Revoltător Infamul Virgil Popescu, aruncă vina facturilor uriașe la energie, în curtea ANRE: „Am văzut acele facturi mari la energie, fac apel la ANRE să-şi facă treaba”

Infamul Virgil Popescu, aruncă vina facturilor uriașe la energie, în curtea ANRE: „Am văzut acele facturi mari la energie, fac apel la ANRE să-şi facă treaba”

0
435

Ministrul Energiei, infamul Virgil Popescu, a făcut un apel la ANRE „să-şi facă treaba”, să supravegheze piaţa de energie, iar „Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi„.

Am văzut şi eu acele facturi şi cred că ori sunt greşite, ori cineva ar trebui să pună regulă în piaţă. ANRE este cel care verifică piaţa. Eu nu am văzut decât câteva cazuri prezentate în presă, dar fac încă un apel, cum am făcut şi în ianuarie, ANRE să-şi facă treaba să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, inclusiv Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice acest lucru„, a afirmat Virgil Popescu, la Parlament, întrebat de ce vin facturi la energie de 7.000-8.000 lei.

Ministrul Energiei a mai spus că furnizorii urmează să aibă discuţii în Parlament, la comisiile unde se află în dezbatere ordonanţa de urgenţă pe energie.

În legătură cu faptul că preţurile se raportează la consumul de anul trecut şi mulţi consumatori s-au plâns că acest lucru nu încurajează reducerea consumului, Virgil Popescu a spus că trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare.

Ordonanţa trebuie să se raporteze la o referinţă. (…)2021 nu este tot una cu 2020 când a fost lockdown sau când a fost consumul mai mic. La nivelul Comisiei Europene propunerea este undeva, pentru IMM, la o perioadă de 5 ani de zile. Sigur că putem discuta, putem vedea. Eu cred că fiecare care vrea să facă economie trebuie să facă. Eu cred ca trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare. (…) Este un consum care nu a fost limitat de preţ, a fost un consum normal în 2021.

Nu un consum mai mic. (…) Dacă în loc de 300KW, consumă 255 KW, plăteşte mai puţin. Este clar că este încurajat, dar trebuie să găsim şi o modalitate de bonificaţie„, a adăugat Virgil Popescu.

Executivul se gândeşte la o modalitate de a-i bonifica pe cei care doresc să economisească energie, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ne gândim, şi premierul a spus, ne gândim şi la o modalitate de a-i bonifica pe cei care doresc să facă acest lucru. Şi vrem să venim nu numai cu „trebuie să plătească mai mult dacă consumă mai mult” ci şi dacă cumva economisesc să câştige ceva. Şi ne gândim să îmbinăm aceste două lucruri.

Nu mă întrebaţi cum va fi, pentru că gândim acest mecanism cum ar trebui să fie în aşa fel încât să fie şi stimulativ, pentru că ne dorim efectiv ca oamenii să rămână cu mai mulţi bani în buzunar„, a spus ministrul Energiei.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

”Liberalul” Rareş Bogdan, sfaturi în bășcălie pentru oamenii săraci: ”Să creadă în bunul Dumnezeu”

Urmașul Brătienilor, liberalul Rareş Bogdan zis și ”Ruj roz”, sfaturi în bătaie de joc pen…