Acasă Revoltător Jó napot kívánok, ÎCCJ a anulat amenda primită de Iohannis de la CNCD, pentru afirmaţiile privind Ţinutul Secuiesc

Jó napot kívánok, ÎCCJ a anulat amenda primită de Iohannis de la CNCD, pentru afirmaţiile privind Ţinutul Secuiesc

0
0
432

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulează amenda primită de preşedintele Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile privind Ţinutul Secuiesc. Soluţia instanţei supreme, care a admis recursul formulat de preşedinte, prin Administraţia Prezidenţială, la decizia Curţii de Apel Bucureşti, este definitivă.

Admite recursul declarat de recurentul – reclamant Preşedintele României Klaus Werner Iohannis – prin Administraţia Prezidenţială împotriva sentinţei nr. 100 din 29 ianuarie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea. Anulează Hotărârea Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării nr.443/20.05.2020. Definitivă”, este soluţia pronunţată de instanţa supremă.

Iniţial, în acest dosar un complet de contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sancţiunea aplicată preşedintelui de CNCD.

În mai 2020, preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmaţiile făcute în contextul discutării legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc, considerându-se că afirmaţiile şefului statului au creat o atmosferă “ostilă, degradantă, umilitoare”.

Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: ‘Jó napot kívánok, PSD!’ (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!» reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, anunţa, la acel moment, CNCD, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată preciza că s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis.

Pentru constatare au votat 6 membri, iar pentru amendă 5.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător
Comments are closed.

Vezi Și

Sfidare, turistul Iohannis dă cu flit Zilei Naționale a României de 1 Decembrie, 4 zile în Dubai, pentru 4 minute de discurs la Summitul COP28

Turistul Iohanni,s dă cu flit Zilei Naționale a României de 1 Decembrie, 4 zile în Dubai, …